Skip to content

Els directors i directores de la Mostra de Teatre reprenen l’activitat, sense deixar de reclamar els seus drets laborals

En el manifest que han fet públic “lamenten i condemnen” unes declaracions de Miquel Oliver al darrer Consell d’Adolescents on qualifica d’“embull” les reclamacions dels directors i anomena “vacances” a la vaga.

Represa de les classes amb certes incerteses
En un comunicat emès pels responsables de les classes, expliquen que “aturar la Mostra va ser una decisió difícil i dolorosa, però necessària per a la nostra salut i la de les següents generacions”. També insisteixen  que continuen “fent passes i gestions per estabilitzar la Mostra de Teatre i dignificar la nostra feina. Aquestes passes són lentes i necessiten el seu temps. La situació que vivim continua sent la mateixa. Ens trobam en una situació de precarietat i que no s’adapta a les circumstàncies reals de la nostra feina”. Per altra banda, anuncien que “malgrat que no tenim la certesa ni la seguretat que la nostra situació pugui millorar i conscients de la necessitat de no allargar més aquesta pausa temporal pel bé de la Mostra i del poble i la comarca de Manacor, decidim reprendre l’activitat a partir del dia trenta d’octubre”.
Diferents sensibilitats dins l’Ajuntament
El comunicat continua alabant la feina del regidor de Cultura, Ferran Montero, a qui agraeixen “la sensibilitat I implicació que ha tingut”. Cent per Cent ha requerit el seu testimoni i ha respost que “com a regidor de Cultura, no hi tenc res més a afegir. Ara, malgrat que la Mostra hagi tornat a arrencar, hem de tenir clar que encara estam en procés d’arreglar-ho. I que el més important de tot és que la comunicació entre les dues bandes segueixi fluint”. A més, Montero declara que l’Ajuntament “aposta fermament per la Mostra de Teatre, si no hagués estat així, no l’hauríem assumit l’any passat com a pròpia, i ara el que hem de fer és seguir fent feina perquè això se solucioni tan aviat com sigui possible i amb els terminis que marqui l’administració”.
Els directors continuen, però, “lamentant i condemnant” la resposta que va donar el Miquel Oliver davant una pregunta al darrer Consell d’Adolescents. El batle respongué que “hi va haver un petit malentès entre els directors de la Mostra… que es varen com a embullar i que no ho varen acabar de veure clar. Això s’ha aclarit… Està desembossada la situació… I haureu tengut un parell de dies més de vacances”. Els treballadors, dolguts per aquestes declaracions, afirmen que “començarem plenament convençuts que no ha estat cap ‘malentès entre els directors i directores. Començarem sabent que no ‘ens hem embullat’, sinó que demanam que es dignifiqui la nostra feina. Començarem sabent que això no s’ha aclarit i que el tema no està ‘desembossat’. Començarem sabent que per nosaltres no han estat ‘unes vacances’, perquè aquestes setmanes d’aturada no les cobrarem”. Cent per Cent també s’ha posat en contacte amb el batle per donar-li l’oportunitat de pronunciar-se respecte del comunicat, però de moment no hem obtingut cap resposta.
Agraïment a les famílies, compromís i passió per la Mostra de Teatre
Els directors i directores dediquen un agraïment a “les famílies i els infants que ens han donat suport, perquè tots junts formam aquesta gran família teatral. La vostra comprensió i el vostre suport ens ha donat més forces”. Recorden també que “la Mostra és una eina necessària de normalització lingüística, cohesió social i salut cultural” i que reprenen la tasca “perquè els més de 250 actors i actrius que formen la Mostra tenguin l’oportunitat de seguir gaudint del teatre”, “tot i el desànim i les poques ganes de seguir fent feina amb aquestes condicions”. I finalment, declaren que “començam per amor a la Mostra”, però que “no dubtarem a tornar a aturar l’activitat, si no hi ha accions clares”.
Back To Top
Search