Skip to content

Els estudis de Formació Professional de l’IES Manacor se separen del centre per formar el CIFP Politècnic de Llevant

Els tràmits per dividir l’actual IES Manacor en dos centres que funcionin de manera independent, amb noms diferents i amb equips directius i comunitats educatives diferenciades, estan a punt de culminar. L’operació consisteix a separar els estudis de Formació Professional de l’IES Manacor per crear “el nou Centre Integrat de Formació Professional Politècnic de Llevant”, explica el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual.

“El fet de ser un centre integrat ens dona més possibilitats de tenir noves ofertes d’estudis, perquè les noves titulacions sempre s’implanten primer en aquests tipus de centres”, afegeix Miquel Amengual sobre els avantatges de la reestructuració que separarà els estudis de Formació Professional de l’actual l’IES Manacor. El nou Centre Integrat de Formació Professional Politècnic de Llevant podria estar en funcionament a partir del curs que ve. “Ja s’ha publicat en un decret aquest mes de novembre i només falta la resolució del conseller d’Educació relativa al funcionament del nou centre”, concreta el director de l’IES Manacor, que és professor dels estudis de Formació Professional.

“Actualment, som uns 150 professors, 1.400 alumnes i 68 grups d’estudis molt diferents. El centre ha tornat gran i els recursos no. Amb la creació del nou centre cada equip directiu se centrarà en els seus estudis. Tenim molts de projectes en marxa i és més pràctic. A més tendrem nou orientadors i més persones a l’equip directiu”, assegura el director de l’IES Manacor, Miquel Amengual, per explicar altres motius d’aquesta operació.

Més relació amb les empreses
El nou centre integrat de Formació Professional que es crearà a partir de l’actual IES Manacor farà possible que “des de l’institut es puguin oferir cursos específics que les empreses demandin pels seus treballadors, també tendrem més implicació amb l’àmbit empresarial i dels treballadors”, concreta Miquel Amengual. I és que el nou CIFP Politècnic de Llevant no es regirà amb un Consell Escolar. Els centres integrats de Formació Professional funcionen amb un Consell Social, en què hi ha representants de la comunitat educativa i també de l’empresariat i dels sindicats”, detalla el director de l’IES Manacor.

Pel que fa a la possibilitat de separar també físicament els dos centres “potser se separin, però de moment la idea és que els dos centres convisquin en l’actual edifici de l’IES Manacor. Hem mirat possibilitats d’ampliar el centre amb vuit noves aules, però encara falten moltes passes perquè sigui una realitat”, afegeix Miquel Amengual. “Més que separar l’espai físic, allò que és important és que se separa el funcionament intern per millorar la gestió dels diferents estudis i donar millor servei als estudiants”, insisteix el director de l’IES Manacor.
Pel que fa a la denominació del nou centre de Formació Professional, el nom definitiu que s’ha triat és CIFP Politècnic de Llevant. Damunt la taula han quedat altres propostes com Maria Antònia Oliver o Miquel Àngel Riera.

Back To Top
Search