skip to Main Content

Els més de 400 casos per cada 100.000 habitants obliguen a confinar perimetralment la ciutat de Manacor

“S’ha decidit tancar perimetralment durant quinze dies el nucli de Manacor amb l’objectiu de fer baixar el preocupant augment de la incidència de la Covid-19 detectada a la ciutat les darreres setmanes. El decret amb les mesures proposades s’aprova demà i entrarà en vigor dimecres vespre”. Així encetava el batle Miquel Oliver la roda de premsa que dimarts migdia, un poc passades les dues, serviria per explicar les mesures que s’han pres a Manacor per pal·liar l’increment exponencial de contagis. El batle Oliver va estar acompanyat durant la compareixença per la delegada d’Urbanisme Núria Hinojosa i el delegat de Serveis Generals Carles Grimalt.

El batle recordà que la taxa de contagis estava dimarts per sobre dels “400 casos per cada 100.000 habitants”. Oliver atribuí al “relaxament individual” aquesta multiplicació de contagis i alertà que “ara toca fer bonda”, tot afegint que cal apel·lar al “sentit de la responsabilitat de la població, perquè la responsabilitat individual té un paper molt important en la dispersió del virus”. Oliver aclarí també que “no s’han trobat indicis que l’increment de contagis hagin estat a causa de l’incompliment de les mesures a les escoles, els actes culturals i els esdeveniments esportius”. Si, però, que s’ha constatat, segons el batle, és que “la prohibició de trobades en locals d’oci ha provocat que aquestes trobades s’hagin traslladat a l’àmbit privat com ara domicilis particulars i cases de fora vila”.

Oliver espera que “aviat es pugui recuperar el funcionament ordinari de l’Hospital de Manacor, una referència sanitària al municpi i a tota la comarca”. El batle espera també que aquestes mesures “no tenguin un impacte gaire gran en l’economia local”.

El batle Oliver també anuncià la constitució d’unes brigades informatives per fer “la màxima pedagogia”.

Cal destacar que a banda del nucli urbà de Manacor, hi ha algunes zones aïllades també perimetralment com ara les cases de Son Talent, la urbanització del puig de Son Talent i les instal·lacions del Jordi des Racó. També s’allarguen trinxes per arribar a la pista dels cavalls i a la Torre dels Enagistes i la zona esportiva que hi ha annexa.

DUBTES 27 10 20

Back To Top
Search