skip to Main Content

Els patis oberts i la guerra, en el centre de les preocupacions del Consell d’Infants

“Som aquí per escoltar totes les vostres propostes, perquè és el lloc on directament us adreçau a l’Ajuntament i nosaltres recollim les vostres propostes, les intentam compondre i prioritzar”, així s’adreçava el batle Miquel Oliver a la vintena d’infants que seien a les cadires de la sala de plens de l’Ajuntament de Manacor.

Els representants dels infants del municipi de Manacor duien una relació important de propostes en relació amb els patis oberts. “Que puguin estar oberts cada dia al capvespre perquè cada dia els al·lots tenen activitats extraescolars diferents”, deien des del CEIP Talaiot. Des del Molí d’en Xema es proposaven activitats al pati com ara “futbol, vòlei, gimcanes i joc lliure”.

De Sant Vicenç de Paül reclamaven també que els dies d’obertura fossin “divendres, dissabte i dimarts”, així com també materials com ara “material per fer manualitats, pilotes…” i demanaven “respecte entre els companys”.

Des de Ses Comes demanaven també “jocs de pilota, art, papiroflèxia, dansa de carrer i skate”.

De La Salle proposaven també diferents esports, jocs tradicionals, jocs d’equip i manualitats i demanaven que les activitats “fossin a partir de les cinc, perquè és l’hora a la qual acabam les classes” i pensaren que les normes adequades perquè funcionàs podrien ser “respectar els companys, recollir el material, respectar els monitors i complir les normes del joc”.

La guerra d’Ucraïna, un maldecap
Els infants representants al Consell també mostraren la seva preocupació per la situació que viu Ucraïna després de la invasió russa.
Un dels alumnes explicava que “un amic meu m’ha dit que els Estats Units han provocat Rússia perquè ataqui Ucraïna. I que si Rússia no atacava Ucraïna els Estats Units els havia dit que bombardejarien casa a casa”. Un altre company explicava una història que els havia contat una professora seva: “Un nin tot sol havia corregut més de 1.200 quilòmetres. La seva padrina s’havia posat molt malalta i li va apuntar el número de telèfon a la mà al nin i li va dir: agafes el tren. Telefonaren a aquell número quan el trobaren i sa mare es va posar a plorar quan va veure la telefonada perquè es pensava que ja seria mort”.
Una companya també comentava que “una família d’una amiga meva han contactat amb una família que arribarà aquí i els deixaran un pis que tenen a Barcelona”.

Una altra alumna explicava que “a la nostra escola hem recol·lectat doblers per dur a Ucraïna”.

El batle recordà que Llevant en Marxa, Arrels i Ales o Per Ells, eren algunes de les associacions que arrepleguen ajudes per a Ucraïna i ja ens han dit que “de roba ara mateix en tenen molta i que no en faria falta més”.

Una alumna reflexionava sobre l’actitud d’Ucraïna: “Han fet molt bé de no contraatacar perquè si ho hagués fet les coses encara haurien anat pitjor”.
Finalment, un altre nin deia que “amb els drons que s’envien a Ucraïna un nin va poder veure ell mateix en directe la seva pròpia casa destruïda”.
A la guerra, deia un altre infant, “ningú guanya ni perd. Rússia es fa el presumit per poder dir que és a dos continents. La pau és l’única solució”

Back To Top
Search