skip to Main Content

Els possibles candidats

[pullquote] Els possibles candidats o representants dels partits que es podrien presentar a les eleccions responen tres preguntes clau: 1. Quina valoració fas d’aquests tres anys de legislatura? 2. Què creus que en podem esperar, de l’any que falta? 3. Què creus que passarà a les properes eleccions municipals?
[/pullquote]

Maria Antònia Sansó

1.Pens que el balanç és positiu, ja que s’han millorat moltes coses. Voldria destacar la millora dels carrers, i de la feina feta en millorar la xarxa d’aigua, ja que quan vam entrar era molt necessari i urgent posar solució als problemes de pressió i fuites.
2.El darrer any és per acabar tots els projectes iniciats i valorar els propers reptes per la pròxima legislatura, el moment de valorar allò positiu i allò negatiu i mirar cap endavant.
3.Crec que encara és prest per preveure resultats, ja que depenen de molts de factors i encara falta un any. Sí que puc dir que estam i estarem fent feina perquè Manacor millori any rere any; i pel que fa a resultats, esperem que la gent ens doni la seva confiança per treure els millors resultats possibles.

 

Carles Grimalt

1.Sense cap dubte, l’equip de govern de la moció de censura ens ha estafat. Tenim un Manacor brut, l’escorxador tancat, la policia que s’aguanta amb fils… Parl de l’equip de govern de manera conjunta, perquè no ha canviat res del batle a la batlessa, juguen junts.
2.No crec que en aquest any que queda tenguin capacitat de reacció. Les coses seguiran així com van. És una degradació constant i esperem que no arribi al punt de no retorn.
3.Fa falta saber moltes coses per aventurar-nos a uns resultats: Es presentarà Ciutadans? Antoni Pastor? Vox-actua? Tot pot canviar molt. De cara al meu futur, també és incert, feim primàries i tot dependrà de com vagin les votacions, i no ens hem plantejat encara el futur de Volem Manacor.

 

Joana Maria Salas

1.Han tornat a quedar pendents la majoria de projectes i demandes cròniques d’aquest municipi i la seva ciutat. El dia a dia, a més, no se segueix amb rigor. Fa falta ser més ambiciosos.
2.Falta poc temps. El pressupost del 2018 marca els nostres objectius i han quedat molt alluny del que seria òptim.
3.Sabem que hi ha una enquesta que diu que quatre o cinc partits es barallaran pel lideratge, entre ells hi ha el nostre, Ciutandans Cs Manacor… Molta il·lusió i ganes de canviar un destí necessari de la millor ciutat de Balears.

 

Joan Gomila

1. Ha estat una legislatura convulsa, perquè al principi no poguérem entrar per motius que no entenem. Llavors hi hagué la moció de censura perquè 12 són més que 9. La resta de legislatura hi ha hagut estabilitat. Hi ha hagut els problemes històrics, de neteja, serveis externs i pla general. Però valoram positivament que s’hagi pogut disposar de doblers per fer inversions.
2.Esperam el tema del pla general, després de molts d’anys d’esperar-lo el podrem tenir. No satisfarà tothom, però era bàsic per poder fer feina i esperam que servesqui de full de ruta.
3.La veritat és que és molt difícil sense saber quins candidats es presentaran. Personalment, són dotze anys d’estar al capdavant i no sé si seguiré. I així com està a nivell nacional no sé què passarà, el PP tocat, però aquí baixarà més? És difícil que baixi més… Jo crec que aquí sempre hi ha un 40% de votants de dretes, un 40% d’esquerres i un 30% que pot canviar.

 

Miquel Oliver

1.Crec que aquesta legislatura ha estat marcada per la moció de censura, justificada amb uns arguments que no s’aguantaven, s’entengueren dos partits units només per l’interès de seure a una cadira, i això ha fet que hi hagués tensions, que fins ara s’han resolt.
2.Primer a veure si les tensions no acaben en una ruptura. Llavors crec que serà un any amb moltes obres en marxa i amb inauguracions preelectorals, com ja estam acostumats amb la dreta, que intenta amb les inauguracions dissimular la manca de capacitat de gestió.
3.Crec que MÉS consolidarà la tendència a l’alça. Llavors haurem de veure si el PP es veu afectat per la crisi a nivell estatal i per la mala gestió a nivell local, que ha fet bona Catalina Riera. Veurem com acabarà ella aquest any. Volem crec que repetirà o pujarà. El PSOE haurem de veure si afecta el canvi de lideratge d’Amanda Fernández a Núria Hinojosa. I si altres forces que sonen a nivell estatal tenen capacitat de trobar algú creïble per presentar-se a les municipals.

 

Catalina Riera

1.La valoració és positiva. La gestió municipal ha anat encaminada a millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes, per posar alguns exemples: la redacció del Pla general, la millora de la xarxa d’aigua, les infraestructures viàries, i les escolars; els primers pressuposts participatius, la creació del consell d’infants; l’ampliació dels programes d’activitats municipals per a gent gran; el Pla d’igualtat, la taula de coordinació per a la prevenció i atenció a les víctimes de violència de gènere… I podria seguir amb moltes més accions que reflecteixen la gestió de tot l’equip de govern.
2.El meu principal repte d’ara fins a final de legislatura és continuar millorant Manacor. I això només té un camí: treballar colze a colze amb els manacorins i manacorines perquè se sentin orgullosos del seu poble.
3.El més important ara és seguir fent feina. No crec que interessi ni serveixi de res fer aquestes previsions. El poble és sobirà i a través de les urnes ja valorarà si hem fet bé la nostra feina.

 

Núria Hinojosa

1.Ha estat una legislatura bastant mogudeta. Va començar amb un govern d’esquerres que amb poc temps va demostrar que era possible governar d’una altra manera. Després va arribar l’aliança de la dreta: Rossello és conegut perquè va ser el batle que s’apujà el sou. Riera suposa una etapa continuista, i tot i que mostra una millor actitud cap a l’oposició, dels grans temes no s’ha mogut del lloc: el pla general no està aprovat, urbanisme està col·lapsat, hi ha una vaga prevista per d’aquí a no res…
2.No esper res d’aquest equip de govern, un govern que ni s’avé. No hi ha il·lusió i això es nota: ho nota el funcionari, el ciutadà de peu de carrer i l’oposició. Les dues úniques coses que esper que l’equip de govern estigui a l’alçada de poder complir són: l’aprovació del Pla general i un nou contracte de neteja viària i recollida de fems, perquè són dues qüestions s’estat.
3.Crec que els ciutadans són conscients de la necessitat d’un canvi de rumb a l’Ajuntament, i que apostaran per donar la majoria a un govern progressista valent.

 

Antoni Pastor

1.Això ha estat una legislatura inusual, i que hi hagi tres batles no és el millor que pot passar, una institució necessita estabilitat i no n’hi ha haguda. No pots valorar una persona per un any de feina, la gent necessita temps i ho dic per experiència.
2.Normalment el darrer any podem començar a veure què ha estat la legislatura… Però és el que et deia, això és una legislatura atípica. Pens que na Catalina té capacitat, però les circumstàncies no són les adequades… En Miquel pens que també ho hagués fet bé.
3.Crec que fa tres anys la gent tenia ganes de canvi i MÉS va recollir molts de vots per mor d’en Bauzá. Al PSOE, tot i que na Francina no ho faci malament, no el veig bé, aquí no veig que faci una oposició contundent. Al PP el veig malament. M’agradaria equivocar-me, però crec que partits com Ciutadans arreplegaran aquests vots. El PI crec que té possibilitats de créixer.

Back To Top
Search