skip to Main Content

Els primers 15 dies de porta a porta al centre de Manacor redueixen el rebuig a tan sols el 27% del total

En una roda de premsa telemàtica, el regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, el tècnic, Antoni Pascual van explicar les actuacions de neteja fetes en relació a la Covid-19 i van valorar la implantació del porta a porta al centre. El regidor de Participació Ciutadana, Joan Gaià, agraí la tasca dels pagesos voluntaris i criticà la prohibició de tenir cura dels hort del govern central.

La primera roda de premsa de l’Ajuntament de Manacor en format virtual tengué lloc el passat dimarts i comptà amb la presència del regidor de Medi Ambient, Sebastià Llodrà, el tècnic de l’àrea, Antoni Pascual i el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gaià. Un dels punts més destacats és la valoració positiva de la recent implantació del sistema de recollida porta a porta al centre, ja que durant els primers 15 dies d’abril s’ha pogut comprovar que un 73% de les escombraries correspon a la fracció orgànica i al reciclatge, reduint considerablement el rebuig. En concret s’ha passat a 26,86% de rebuig, 45,13% d’orgànica, 9% de cartó, 14,32% envasos i 4,69% vidre. “Les dades són bones i encara tenim marge de millora” afirmà Llodrà.
Així mateix, el tècnic, Antoni Pascual explicà que la quantitat de residus generats s’ha reduït un 15% durant el confinament. També informà que des de l’inici de la implantació del porta a porta a les zones pilot de Son Macià i Porto Cristo, la producció de la fracció orgànica ha augmentat en un 35% i el rebuig suposa manco d’un 20%. Pel que fa a la quantitat d’habitatges i comerços que es varen acollir a la tarifa reduïda, Pascual informà que compten amb un total de 4.500 peticions, “una xifra que ha superat les previsions de l’Ajuntament”.
D’altra banda, també s’informà sobre les actuacions relacionades amb la Covid-19 com la proposta de mantenir les tapadores dels contenidors obertes, la neteja de llocs sensibles com farmàcies o comerços o l’aturada temporal de la deixalleria mòbil. Així mateix, el regidor de Medi Ambient informà que el servei de recollida de voluminosos així com els dos Ecoparcs del municipi es reprengueren fa una setmana i va fer una crida al civisme, fent referència a un augment d’excrements de cans als carrers.
D’altra banda, el regidor de Participació Ciutadana, Joan Gaià, va tornar a agrair la tasca dels pagesos en la desinfecció de carrers, que s’ha mantengut al llarg de tot el confinament, un cop per setmana i que es fa tant a Manacor com a la zona costanera. Gaià, aprofita per comparar “la tasca desinteressada dels pagesos” amb la presència de l’exèrcit que titllà “d’estratègia”. Així mateix, el regidor de Participació va criticar la prohibició del govern central referent a la cura d’horts particulars: “Aquesta negativa no té lògica: podem anar a un supermercat ple de gent però no podem anar a collir ni sembrar” digué Gaià. Així mateix, va criticar la delegada del govern a les Balears, Aina Calvo, “per prendre decisions allunyades de la realitat social de la nostra illa” i va explicar que des de la corporació municipal continuaran fent pressió a través de la FELIB “per corregir aquest error”.

Back To Top
Search