Skip to content

Els primers crits de ‘Visca Sant Antoni’ es desfermen en la presentació de la imatge oficial de les dessuadores de 2023

El compte enrere per les festes de Sant Antoni ja ha començat oficialment. El tret de sortida l’ha donat l’acte de presentació de la imatge que lluiran les dessuadores oficials aquest 2023. D’entre la trentena de participants, el jurat va seleccionar com a finalistes les propostes de Margalida Llull i Bartomeu Llodrà, que varen rebre un petit obsequi.

Però el disseny que dilluns es va proclamar guanyador va ser el de Josep Lluís Maimó, un jove manacorí que estudia disseny i estampació a Palma.
A més de l’orgull de veure la seva proposta estampada en les dessuadores oficials del Patronat de Sant Antoni, el guanyador ha rebut els 500 euros que preveuen les bases del premi.

«Estic molt orgullós, he passat molt de gust fent feina en aquest disseny i m’agrada destacar les coses petites, les que passen més desapercebudes de la festa. I els dimonis petits no sempre acaparen tots els focus», ha explicat el guanyador. Tant Josep Lluís Maimó com el Patronat de Sant Antoni han anunciat que el concurs per triar la imatge de les festes ja està en marxa que i tothom pot enviar les seves propostes fins dia 31 de gener. El premi està dotat amb un premi de 500 euros i les bases es poden consultar a la web del patronat.

Nova botiga al carrer Nou
L’acte de presentació de la imatge, també va servir per inaugurar la nova tenda de productes santantoniers que serveixen per finançar la festa que organitza el Patronat de Sant Antoni. La nova botiga s’ubica al número 12 del carrer Nou i a més de les dessuadores amb la careta del dimonió, també s’hi poden trobar motlles de senyoret, tasses, clauers, bufandes i un llarg etcètera de productes relacionats amb la festa.

“Aquest és el primer acte de les festes de Sant Antoni. Comença a fer fresqueta, l’aire canvia i això és senyal que s’acosta la festa que més estimam”, va explicar el president del Patronat, Antoni Gomila. “Estam parlant d’una festa enyorada, fa prop de mil dies que no la podem celebrar per mor de la pandèmia. Són més de dos anys sense festa i hi ha ganes de començar de nou el trull santantonier.”, va afegir Antoni Gomila abans de llançar el primer crit de Visca Sant Antoni, que tot el públic va respondre de manera unànime.

“L’any passat pensàvem que hi hauria festa, ho teníem tot a punt. Però al darrer minut ens les van prendre de les mans. Estava tot en marxa, fins i tot el programa estava fet i a punt per sortir al carrer, però no va poder ser”, va recordar el batle, Miquel Oliver. “Ara duim fua, tornam a tenir la feina feta i hem de ser responsables i demanar al sant o a qui sigui, que aquest 2023 la nostra festa torni a ser als carrers, en companyia i devora el foc”, afegí el batle de Manacor.

A més Miquel Oliver es va referir als infants que ompliren la botiga per veure de primera mà la imatge de les noves dessuadores. “Els nins i les nines que avui ens acompanyen ens recorden que els manacorins més petits encara no han viscut Sant Antoni. El coronavirus ens ha robat a tots dos anys de festes.”, lamentà el batle abans que el patronat donàs el sus a la venda de productes a la botiga.

Back To Top
Search