skip to Main Content

Els propietaris de cala Varques denuncien destrosses a les obres de la caseta del Garriguer

Mentrestant, el propietari del xibiu, multat amb 100.000 euros per Medi Ambient, torna a obrir el “negoci”. Al camí, aquesta setmana mateix, hi continuava havent cotxes aparcats, tot i la prohibició expressa

Representants de la propietat de la finca de cala Varques s’han posat en contacte amb la nostra redacció per denunciar destrosses i actes vandàlics a la caseta del garriguer, un indret on precisament s’havien duit a terme obres de restauració, “seguint les indicacions de l’Ajuntament”.

Tant el delegat de Medi Ambient, Pedro Rosselló, com Catalina Riera, la batlessa, han declarat a la nostra publicació que desconeixen que es dugui a terme cap obra en aquesta zona. En qualsevol cas, sí que la batlessa Riera ha reconegut que hi ha entrada una instància dels propietaris de cala Varques denunciant que el “propietari” del xibiu tornava a muntar el “negoci” damunt la platja, desoint i desobeint l’ordre de la Conselleria i la sanció corresponent.

Pel que fa a l’obra, Riera manifesta que, sent en rústic, és competència del consell de Mallorca, tot i que recorda que “als propietaris dels solars els varem fer la recomanació que tancassin les terres allà on aparcaven”. La batlessa avisa que “possiblement hi haurà actuacions conjuntes de tothom, sobretot en el cas del xibiu”, mentre insisteix que continuaran instant “totes les administracions per desmantellar tota l’activitat damunt la platja”. La batlessa es mostra partidària que l’accès a la platja es faci només per vorera de mar, des de l’Estany d’en Mas.

Pel que fa a la possibilitat d’accedir-hi en bus, Catalina Riera afirma que “no en sabem res, però no ho veim bé”.

Oliver: “No és una platja urbana”
Per part seva, Miquel Oliver, cap de l’oposició, recordas que “la venda ambulant depèn de l’Ajuntament i per aixo té una ordenança pròpia, i la seguretast damunt la platja correspon a l’ajuntament. Oliver recorda que “sempre hem demanat coordinació perquè qui fa les coses malament no tengui marge de maniobra” i es queixa que “pareix que continuarem amb la mateixa dinàmica. Estam en contra dels busos o de qualsevol altra forma que faciliti l’accés a una platja que no és urbana ni té serveis. I també demanam que s’hi reguli l’accés de barques”.

Back To Top
Search