skip to Main Content

Els propietaris de l’antic solar de Majorica reaccionen a les multes per deixadesa i es mostren disposats a actuar

L’Ajuntament de Manacor pretén sancionar l’empresa propietària de l’antic solar de Majòrica, Divarian Propiedad SA, amb la tercera multa de 16.256 euros. El consistori ha ordenat els propietaris a fet net el solar i a tancar-lo amb murs de ciment, tal com preveu la normativa municipal.

El departament d’Urbanisme pot imposar 10 sancions. Els tècnics municipals asseguren que ja fan feina en la tramitació de la tercera sanció econòmica i la responsable de l’urbanisme municipal, Núria Hinojosa corrobora que “no tenim capacitat tècnica per imposar una multa cada mes, però la tercera multa està en procés”.

L’empresa mou fitxa
A partir de les dues multes que ja s’han notificat a la propietat dels terrenys, els representants de la immobiliària Divarian S.A. s’han posat en contacte amb el departament municipal d’Urbanisme. “Fins ara ningú no ens havia aixecat el telèfon, però a partir de la segona multa hem pogut entrar en contacte amb ells”, explica Hinojosa. Segons asseguren fonts del departament “l’empresa està disposada a actuar, però des de l’Ajuntament hem exigit que entreguin el projecte d’obres abans d’aturar qualsevol procediment sancionador”. Per això, de moment, les multes es continuaran imposant.

Abandonat
Els informes municipals constaten que la tanca metàl·lica que envolta part del solar “es troba en mal estat” i que a dins, hi “prolifera la vegetació sense cap tipus de control i hi ha runa acumulada”. Per això els tècnics municipals proposaren la realització del tancament de tot el perímetre amb blocs de formigó referits. El cost total del tancament es calculà en 162.564 euros i el novembre de l’any passat es va notificar a l’empresa immobiliària propietària de l’antic solar del Majòrica i l’obligació que tenia de posar en marxa les obres per tancar tot el perímetre dels terrenys. Una obligació que encara no han complit. Tot i les vies de diàleg obertes entre l’Ajuntament i l’empresa, el consistori pot continuar imposant sancions als propietaris i també pot optar per executar les obres de manera subsidiària. Això suposaria que l’Ajuntament s’encarregaria de les obres de tancament i neteja per després reclamar el seu cost a Divarian SA.

Retards a via Majòrica
Un dels carrers que delimita el solar de l’antiga fàbrica de perles és la via Majòrica, on continuen les obres. Tot i que els treballs havien d’acabar el mes de desembre, s’intueixen retards. “El més segur és que les obres acabin el mes de febrer. Encara no ho han sol·licitat formalment, però l’empresa ha parlat de la possibilitat de demanar una pròrroga, que hauran de justificar”, informa la regidora d’Urbanisme. Tot i això, la rodona que ha de donar accés a aquesta via des de la ronda de Felanitx ja és ben visible i s’han reordenat tots els serveis que passen per davall la ronda. Ara “queda el tram més senzill i tot comença a prendre forma”, conclou Hinojosa.

Back To Top
Search