skip to Main Content

Horari especial per Tots Sants al cementeri: des del 28 d’octubre a l’1 de novembre des de les 8.00 h a les 19.00 h

Hi haurà música clàssica durant la jornada, un bus gratuït que durà la gent a la missa i paradetes per comprar flors o ciris

El cementeri de Manacor ampliarà els seus horaris per Tots Sants. Des del divendres 28 d’octubre fins al dimarts primer de novembre les portes d’aquest espai romandran obertes entre les 8.00 h i les 19.00 h, dues hores més del que és habitual -generalment l’horari d’obertura és de 8.00 h a 17.00 h. Això, segons explica el delegat de Cementeri i policia sanitària mortuòria a l’Ajuntament municipal, Carles Grimalt, és perquè aquella “gent que vulgui, pugui anar a visitar els difunts o a netejar els dies d’abans”.

A més a més, diumenge 30 i dilluns 31 d’octubre des de les 9.00 h fins a les 16.00 h i dimarts 1 de novembre des de les 9.00 h fins a les 13.00 h, la floristeria Avinguda instal·larà al cementeri una paradeta per vendre flors. I dia primer, el dia de Tots Sants, també s’hi podrà trobar un estand de ciris que posarà la cereria Sa Bresca. Això és una iniciativa que ja es va dur a terme l’any 2019, que va quedar interrompuda per la pandèmia i que enguany es recupera.

Música, vigilància, bus

Així mateix, pel dia de Tots Sants estan previstos diversos serveis addicionals. Un és el de la vigilància dels accessos per part de Protecció Civil i de la Policia Local. Aquests controlaran que s’entri “per la part de davant i se surti per la part de la pedrera”, comenta Grimalt. A més a més, davant la previsió que hi vagi més gent que els dos darrers anys, s’han instal·lat uns banys extra per poder cobrir la demanda.

Un altre servei específic per dia primer, és que hi haurà un bus que traslladarà la gent que vulgui anar a la missa de Tots Sants que se celebrarà al cementeri. Aquest sortirà a les 15.30 h des de la plaça Ramon Llull de Manacor i tornarà a les 17.30 h al mateix punt. És totalment gratuït, no fa falta reservar i està previst un segon viatge en cas que amb un no fos suficient per dur a tothom.
Ara bé, la principal novetat per enguany és que al migdia hi haurà un duet de música clàssica que amenitzarà l’ambient al cementeri. També hi haurà música en viu durant la missa.

Fosses obertes

Al contrari del que podria semblar, la celebració de Tot Sants encara no torna a la normalitat absoluta al cementeri de Manacor. En aquests moments, les fosses estan obretes per les excavacions en el marc del Pla d’Actuacions en Fosses de la Guerra Civil.

És per aquest motiu que s’ha instal·lat al voltant d’aquestes un tancat provisional i es facilitarà a les famílies que tenen allà algun nínxol que hi puguin baixar.

Neteja tot l’any

No s’ha duit a terme cap neteja específica del cementeri per Tots Sants. Durant tot l’any han mantingut l’espai amb l’ajuda de l’àrea de parcs i jardins i la brigada ha pintat o arreglat el que ha fet falta. “Hem intentat dur un manteniment constant i no hem hagut de córrer massa, hem pogut anar fent aquest manteniment al llarg de l’any i ha estat arreglat tot l’any”, afirma Grimalt.

Back To Top
Search