skip to Main Content

“Em sent molt contenta perquè era un objectiu que m’havia proposat i finalment ho he aconseguit”

Cristina Sureda (Manacor, 2008) és la nova campiona d’Espanya sub12 d’escacs. Parlam amb ella sobre aquest premi que va guanyar a la localitat granadina de Salobreña fa pocs dies. 

Com et sents després d’haver guanyat aquest trofeu?
Em sent molt orgullosa de jo mateixa i molt contenta perquè era un objectiu que m’havia proposat quan vaig començar a jugar bé i finalment ho he aconseguit.

Sureda durant en una partida durant el campionat estatal.

Quines estratègies utilitzes quan jugues una partida? Improvises?
No, normalment jugues d’una manera o una altra segons la persona que tenguis davant i també segons el que el rival jugui. Quan et toca un rival, normalment ho sap abans, t’ho pots preparar abans.

Com ha estat tot el procés fins a arribar al campionat estatal?
Primer vaig fer un campionat de Mallorca i vaig quedar campiona de la meva categoria i segona en la categoria absoluta. Després es passa al de Balears però enguany no s’ha celebrat per mor del coronavirus. Així i tot he pogut anar al campionat d’Espanya.

Quantes partides vas fer durant el campionat?
El dilluns es juguen dues partides, dimarts una, dimecres dues més, dijous un altre pic una i divendres dues més. Dissabte ja vaig fer la darrera. I també hi ha les hores d’estudi darrere de cada partida. La més difícil va ser la vuitena perquè vaig pensar que el rival jugaria d’una manera i no va ser així i em va guanyar.

El teu germà també és molt bo amb els escacs, no? Soleu entrenar plegats?
Tenim el mateix entrenador i solem entrenar el mateix però entre nosaltres no fem partides perquè ja ens coneixem i sabem el que jugarà cadascú. Ell també va jugar el campionat però en una categoria superior, la sub14, perquè és més gran.

I amb quina freqüència entrenau?
Tenim un entrenador a Mallorca i entrenam un pic per setmana presencialment. També tenim un altre entrenador de Menorca i normalment ho fem en línia. A més ens donen feina a fer a casa, sobretot en les setmanes que hi ha hagut la pandèmia i que hem estat més a casa. La part bona dels escacs és que hem pogut practicar perquè es pot fer en línia.

Tens més tornejos ara?
Dia 23 d’agost jugarem el campionat de Mallorca absolut per acabar el torneig que vam començar abans del coronavirus i potser el campionat d’Europa a Turquia però és al novembre i encara no sabem què passarà.

Vols afegir qualque cosa?
Que els escacs són importants perquè t’ajuden a millorar la teva ment i també que són un esport divertit i també vull dedicar el trofeu a la meva família i amics, al club Reis i Dames de Llevant i als meus dos entrenadors, David Pons i Manuel Queirolo.

 

Back To Top
Search