skip to Main Content

Emoció continguda a les Completes de Sant Antoni

El passat diumenge a les 19.30 h s’iniciaven les Completes per a celebrar Sant Antoni, un dels pocs actes que s’ha mantengut en el programa d’enguany i que l’Ajuntament de Manacor va retransmetre en línia a través del seu canal de Youtube. La presentadora, Marga Bonnín, va entrevistar al rector Antoni Amorós qui declarava que “m’agradaria tenir l’Església plena amb les 1800 persones que hi sol haver cada any” però afegia que tenia un doble sentiment perquè la situació d’altres anys “és horrorós amb tots els problemes que poden sorgir”.
També el director dels assajos de l’esdeveniment, Xavier Gelabert qui explicava que “l’any passat vaig haver de cantar tot sol amb el capellà i enguany, que començam a obrir a la gent, no tenim tampoc la pressió que pugui passar alguna cosa de nou o haver de fer callar la gent”. Entre rialles, Gelabert confessava que sabia que enguany això no passaria i deia que “enfadar-se davant les càmares per fer callar les gairebé 2000 persones assistents ´´es molt divertit”.
Finalment Antònia Bassa, la subdirectora de la Banda i l’encarregada de dirigir-la, com els darrers anys, en l’esdeveniment: “És un dels moments més emotius per a nosaltres però enguany és estrany, tenc una sensació de tristor perquè habitualment és un dia de molta alegria i un acte que es fa amb molt de sentiment” explicava Bassa. “Hem d’estar separats per complir la normativa sanitària i tampoc tenim l’escalfor de la gent. No hi ha punt de comparació amb altres anys, la part musical es transmet molt manco, tot és més fred: trobam molt a faltar ajuntar-nos sense passar tanta pena” afirmava la músic.
Més de 20 minuts de litúrgia per a deixar pas al cant del goig, el moment més emotiu de la cerimonia. molta emoció però això sí, continguda, en un esdeveniment marcat, de nou per la pandèmia.
Per accedir a les completes enguany era obligatori assistir als dos assajos prèvis. Finalment foren 270 persones les assistents. Persones d’edats variades ompliren els banquets de l’Església dels Dolors: des de la jovenalla fins als més majors cantaren de gust en una de les tradicions més arrelades de la festa manacorina. Entre el públic, Maria Antònia Sansó, del PP i una representant del govern, la regidora d’Urbanisme, Núria Hinojosa. Cap representant de MÉS-Esquerra idò, entre els assistents. Això sí, entre els comentaris del xat de la retransmissió en directe s’hi podia llegir el del batle, Miquel Oliver, que escrivia “visca Sant Antoni!”.

Back To Top
Search