skip to Main Content

Els empresaris de Manacor que acullen visitants o els lloguen habitatges s’interessen per l’impost sobre estades turístiques

Els hotelers i els propietaris d’allotjaments turístics i d’habitatges vacacionals varen omplir la sala d’actes de la Institució Antoni M. Alcover per escoltar la xerrada que explicà els detalls del nou impost sobre les estades turístiques. Una conferència que pronuncià la directora general de l’Agència Tributària de les Illes Balears (ATIB), Maria Antònia Truyols, acompanyada de la regidora de Turisme de l’Ajuntament de Manacor, Antònia Llodrà; la directora general de Turisme, Pilar Carbonell, i alguns dels tècnics encarregats de la gestió del nou tribut.

A més dels empresaris del sector turístic també hi assistiren tècnics de Turisme, d’Economia i de Gestió Tributària, assessors fiscals, graduats socials, advocats i públic en general. A més d’explicar els detalls més importants a l’hora de recaptar el tribut i de resoldre els dubtes dels assistents, des del Govern explicaren que “l’impost és finalista i per tant els recursos obtinguts s’hauran d’invertir en la protecció del medi natural, agrari i marí; en el foment de la desestacionalització i la promoció del turisme sostenible; en la recuperació del patrimoni; en l’impuls de projectes de recerca científica i també en la millora de la formació i de la qualitat de l’ocupació”, explicà la directora de l’ATIB, Maria Antònia Truyols.

A més, des de la Conselleria de Turisme explicaren que “hem creat una comissió de seguiment de l’impost que en acabar la temporada marcarà els àmbits que consideram prioritaris a l’hora d’invertir la recaptació aconseguida mitjançant el nou impost”. Aquesta comissió, també “marcarà les línies perquè els ajuntaments puguin presentar projectes i millorar l’entorn o els recursos turístics”.

Back To Top
Search