Skip to content

Son Macià aprofita les festes per fer un homenatge als seus herois, la gent gran del poble

 

A Son Macià hi viuen herois. Els herois macianers són les arrels de la cultura i la tradició del poble, la gent gran que ha estat capaç de transmetre de generació en generació la forma d’entendre i transmetre la festa que a Son Macià senten com a seva. Els herois del poble són la seva gent gran i, per això, el programa d’enguany i la comissió de festes els dediquen un homenatge ben especial. “La Comissió de Festes de Son Macià està formada per gent de totes les edats i enguany molts dels joves que encara no han fet els 18 anys s’han implicat de valent en l’organització i entre tots hem trobat que era hora de reconèixer la feina dels més majors”, ha explicat el president de la Comissió de Festes, Pere Antoni Pascual.

“L’amo en Jaume ‘Morret’ és la imatge del programa d’enguany perquè ell és una imatge emblemàtica que identifica Son Macià, ell ve al mercat rural amb el carro i la somera, hi participa amb els joves i és un bon exemple de col·laboració intergeneracional”, ha explicat Jaume Febrer, que ha dissenyat la imatge de les festes i  forma part de la comissió que les organitza.

Tan l’amo en Jaume ‘Morret’ com l’amo en Toni Sureda, president de l’associació de gent gran de Son Macià es mostraren “contents de veure l’agraïment dels més joves que així reconeixen les aportacions dels majors a les festes que fèiem fa molts d’anys i a les d’ara”.

Durant la presentació tots coincidiren: les festes obren un parèntesi en què tothom se sent més lliure, amb més ganes de gresca i més content de compartir els carrers i les places amb els veïnats. I és que les festes de Son Macià durant deu dies ompliran el poble de tot tipus de propostes. “En nom de l’Ajuntament de Manacor vull donar les gràcies a tots els que d’alguna manera formen part activa d’aquestes festes, és gràcies a la implicació de la gent que les nostres festes gaudeixen d’una salut envejable”, explicà Miquel Perelló, el regidor delegat de Son Macià.

Es començarà a ensumar l’esclat de les festes aquest dijous, dia 4 d’agost, amb la vestida de la plaça. I l’endemà, divendres dia 5, tendran lloc el concert de la Banda de Música de Manacor i el pregó de festes que pronunciaran els representants de la Comissió Jove.

Durant deu dies els veïns del nucli i tots els que el visitin podran gaudir de propostes de tot tipus. Potser una de les que més atrau els visitants de fora és la Festa pagesa que dissabte dia 6 d’agost, a partir de les 16 h, omplirà el recinte firal de jocs tradicionals, amos de cans mostrant la destresa de les seves mascotes, menjadors professionals de síndria… I el mateix dia una mica més tard, a partir de les 22 h el jazz i el bon menjar ompliran la plaça del poble. La disbauxa continuarà l’endemà, diumenge dia 7 d’agost, amb la baixada de carretons que se celebrarà al carrer Sol a partir de les 18.30 h i més tard, després del sopar, la plaça s’omplirà de cinema i esportistes amb el VII Festival de Curtmetratges “La Macianale Rio”.

Les festes faran una mirada al passat dilluns dia 8 i dimarts dia 9. La tertúlia a la fresca sobre el centenari del poble omplirà Sa Clastra de vells records i, l’endemà, després del sopar solidari a benefici d’Aproscom que se celebrarà a la plaça, tothom podrà comprovar que “Una imatge val més que mil paraules”. I és que es mostraran les fotografies que quatre fotògrafs manacorins varen fer entre les acaballes del segle XIX i els anys 60 del segle passat. Entre setmana els més petits també trobaran propostes adaptades als seus interessos com la festa infantil i la gimcana d’aigua que tendrà lloc dimecres dia 10 a partir de les 16h o la mostra de dibuix infantil que tendrà lloc a partir de les 11 h de divendres dia 12 d’agost. Divendres dia 12, precisament, es desvetllarà el misteri que hi ha darrera la “Boat Party” que començarà a mitjanit i que és una de les novetats del programa d’enguany.

Dissabte dia 13 a la nit serà el torn de la Gran Revetlla, que a partir de les 23 h posarà sobre l’escenari els grups 4L, After Suns, Toninaina i el disc jòquei Lino. I diumenge dia 14 se celebrarà un dels plats forts del programa: la XXXII Fira de Son Macià. A més de productes i animals, hi haurà desfilada de la Colla Gegantera de Sant Domingo de Manacor, exhibició eqüestre i ball de bot amb l’actuació de Tramudança i Esclafits i Castanyetes.

Back To Top
Search