skip to Main Content

“Ens negam a ser ciutadans de segona”

La comunitat educativa de Ses Comes ha acabat la paciència i reclama solucions urgents al desgavell que pateix el centre.

Prop de tres-centes persones es concentraren dimecres migdia a l’escola portenya de Ses Comes per protestar per l’endarreriment en les obres d’ampliació d’aquest col·legi públic, que després d’anys de mantenir bona part del seu alumnat en barracons, continua ara veient com s’amplia la demora en les obres que havien de suposar la solució al problema històric i endèmic d’aquest centre.

Aina Capó, de l’AMIPA del centre, va ser l’encarregada de llegir el manifest de l’associació, que rebé el suport també de la directiva del centre i del sindicat STEI.

En el manifest, Capó i l’AMIPA denunciaven, “indignats per una situació que fa massa temps que dura”, que “després de molts projectes, bones intencions i paraules buides, lluny d’arreglar res estam en el moment de més decadència del centre”. Tota la comunitat educativa “estam farts que les mateixes institucions per garantir un ensenyament públic, igualitari i en condicions, siguin les que mantenguin la nostra escola en aquest estat i endarreresquin les solucions”.

L’associació reclama “solucions d’urgència, ens negam a què els nostres fills convisquin amb goteres, brutor, condicions perilloses per als infants, amuntegats sense espais comunitaris, sense lloc per quan plou, escampats per tot el poble per fer educació física, sense lloc per al pati… ens negam a ser ciutadants de segona classe”.

Per acabar, en el manifest llegit per Aina Capó l’AMIPA reclamava “que les obres es posin en marxa tot d’una i es facin moviments d’urgència perquè l’ajuntament entregui un solar per l’escola nova” alhora que es negaven “a començar un curs més en aquestes condicions i aguantar més dilacions i mentides de l’ajuntament i Conselleria”. Precisament els regidors d’AIPC Antònia Llodrà i Joan Gomila i els sis membres de MÉS-Esquerra, encapçalats pel batle Miquel Oliver foren presents a la concentració, que, segons hem pogut saber al tancament d’aquesta edició es repetirà cada dimecres. Entre els presents també hi havia Kico Gil, de l’associació de veïns de Porto Cristo, i la històrica directora del centre Margalida Ferrer.

El batle hi veu un “cúmul de despropòsits”
Per part seva, el batle Miquel Oliver, present a la concentració, explica que “Ses Comes ja venia amb un dèficit important d’enrere perquè s’hi feien classes en barracons des de feia anys”. Quan a la fi es troba una via de solució amb les obres d’ampliació, “quan encara no s’havia acabat l’excavació inicial l’empresa es declara insolvent i la concessió es resol”. Segons explica Oliver, això ha implicat una nova concessió, “i això ho endarrereix tot”. Les obres tenen una durada prevista de sis mesos, fet que impedirà, segons el batle, que el pròxim curs comenci amb les obres acabades, “si no redueixen els terminis d’execució de les obres”. Oliver qualifica de “vergonyoses” les condicions en què han de rebre l’ensenyament els infants i en què han de fer feina els docents. El batle considera que hi ha hagut “una manca de marge de maniobra per part de la Conselleria” en el que qualifica “un cúmul de despropòsits”.

Back To Top
Search