Skip to content

“Ens sentim desemparats”

Aquest cap de setmana passat, dissabte horabaixa i diumenge dematí, va tenir lloc la jornada de portes obertes de SAIM, la Sala d’Art Independent de Manacor. “Enguany ha vengut més poca gent. L’any passat l’afluència massiva ens va agafar per sorpresa i enguany ens havíem preparat una mica més per fer-hi front, però no ha estat igual”. Així parla Catalina Julve, una de les tres artistes que comparteix aquest espai, juntament amb la ceramista Anastasia Egorova i la fotògrafa Núria Sánchez.

Per a Julve el confinament, creativament parlant, no va suposar cap trasbals: “Tenc el taller devora ca nostra i amb un bot hi era. No crec que hagi fet més feina. I si n’he feta més no ha estat per la pandèmia”. De fet, diu “la feina creativa el que vol és un confinament i la vida social fa que no et reti tant la feina. A més, emocionalment a mi em fa afectar per a bé, perquè vaig poder estar més amb la família”.

Pel que fa al moment artístic manacorí Catalina Julve es mostra decebuda: “Per a les arts visuals hi ha zero opcions”. Una persona que ve de Belles Arts i vol fer la seva primera exposició a Manacor no té cap opció, si una institució privada no li ofereix un espai. D’ençà que es va llevar la Torre de les Puntes, que també ja quedava petita, estam en pilotes”. Per Julve, “una ciutat com Manacor necessita un espasi que et permeti dur artistes potents, i que la gent s’avesi a veure art contemporani. Això el Patronat i Joan Carles Gomis ho havien aixecat una mica. Avui els artistes estam desemparats no tenim on exposar”.
Finalment, Julve veu les residències artístiques com “una manera de fer teixit cultural i poder sortir també de l’espai comarcal. Les residències permeten que vengui qualcú de fora a exposar aquí i que els d’aquí puguem anar també a llocs de fora, fins i tot més enllà de Mallorca”. I afegeix: “És el que fa la comunitat artística des de fa més de vint anys. Pot ser una altra forma de turisme cultural”.

Back To Top
Search