Skip to content

“És prioritari que Manacor tengui un PAC les 24 hores”

Bernadí Bou ho torna a intentar. Fa quatre anys va ser regidor pel Partit Popular, però per motius professionals ho hagué de deixar. Ara, més alleugerit laboralment, torna a formar part del consistori com a número tres del PP.

Encetares participació política durant el mandat passat, però molt aviat ho deixares anar. Ara hi has tornat. Què t’ha fet canviar d’opinió?
El compromís amb gent del partit, amb la idea d’intentar donar suport per ajudar el partit a millorar resultats, i perquè jo visc la política. No va costar gaire convèncer-me.

Ho deixares per motius professionals. Ha canviat la teva situació, ara?
Sí, ara faig bastanta menys feina. Vaig renunciar a la coordinació del Centre de Salut de Porto Cristo, tenc una reducció de jornada, m’he llevat tota la part privada que duia, i tenc una càrrega professional molt inferior a la de fa quatre anys. A més, en qualsevol moment pot arribar la jubilació. De fet, és segur que dins aquest mandat m’hauré jubilat.

Els resultats no varen ser dolents, per al Partit Popular.
N’estic content. M’hauria agradat més poder governar, que és al que aspira sempre una persona que està en política.

Governar hauria passat per pactar amb Vox. T’hi hauries sentit còmode?
Crec que Vox és un partit democràtic que respecta la llei. Evidentment, no coincidim en la visió de determinats aspectes de la política. Però no és difícil que jo m’hi pugui entendre, com tampoc no ho seria entendre’m amb altres opcions.

Com per exemple el PSOE? Hauries vist amb bons ulls un pacte amb ells?
A mi no m’hauria molestat en absolut, perquè a nivell municipal som persones. També és ver que el moment d’ara és un moment complicat, hi ha hagut unes eleccions generals, no hi ha un govern definit a Madrid… i és complicat arribar a una entesa.

Si haguéssiu arribat a governar, per quines àrees hauries tengut predilecció?
En temes relacionats amb sanitat. Hi ha un tema pendent que ja se n’ha parlat moltes vegades, que és la construcció del segon centre de salut, i assegurar que manacor compti amb un Pac de 24 hores. Això és prioritari. L’escorxador és un altre dels temes que estan aparcats.

Tant a nivell personal com de grup, heu conegut un acostament o un canvi d’actitud de Miquel Oliver, ara que governa en minoria?
Sí. També és cert que som al principi, però sí que és ver que hi ha un moment dolç a nivell de Manacor. Hi ha molt bona complicitat i molt bona relació, i si això dura serà molt positiu. Supòs que vendran moments de divergència d’opinió, però dialogant també es poden superar.

Una darrera pregunta. Durant els inicis de Nou Ordre Nacional et vàrem veure a qualque foto…
Sí, hi vaig anar per un tema d’afinitat personal amb Esteve Sureda, que em va convidar a la presentació, i hi vaig anar, com hauria anat a qualsevol altre acte on m’haguessin convidat. No tenc cap relació ni afinitat amb Nou Ordre, però sí una proximitat personal amb n’Esteve. Després va passar el que va passar, i la meva relació personal amb ell continua.

Back To Top
Search