Skip to content

Es retarda tres setmanes l’obertura de les cases rurals

El Partit Popular va presentar una al·legació perquè els residents a Manacor pagassin manco per utilitzar aquests espais, però el ple no ho va acceptar

L’obertura de les cases rurals de Manacor per a ús públic no serà fins d’aquí a dues o tres setmanes, tot i que estava previst obrir-les a finals de maig. A més a més, tothom que les vulgui utilitzar haurà de pagar una taxa fixa de 50 € independentment del municipi on estigui empadronat. Així es va establir després de la sessió plenària extraordinària que es va celebrar a la Casa de la Vila aquest dilluns passat.

Convé recordar que ara finalitzava el període d’exposició pública de la modificació del reglament regulador de les cases i escoles rurals propietat de l’Ajuntament i de la modificació de l’ordenança fiscal reguladora per al seu ús aprovada al març. En el darrer moment, el Partit Popular va presentar una al·legació sol·licitant taxes rebaixades pels residents al municipi. La seva cap de llista, Maria Antònia Sansó, explica que mitjançant aquesta demanaven “que els ciutadans i ciutadanes de Manacor, que són els qui possibiliten l’ús de les cases rurals, tinguessin un benefici econòmic a l’hora de sol·licitar-ne l’ús i també en les prioritats a l’hora d’accedir-hi; per això exposàvem que els tècnics municipals cerquessin la fórmula, que a altres pobles han trobat, per poder-ho fer”. De fet, es demana: “Si són els manacorins i manacorines els qui mantenen les cases rurals amb els seus imposts, no és de justícia que també tinguin un benefici? Nosaltres creiem que sí”.

L’al·legació, però, va ser rebutjada pel ple i, per tant, no serà inclosa dins el nou reglament que regirà les cases rurals manacorines. De fet, el delegat d’Edificis i pla d’usos de les escoles rurals, Sebastià Llodrà, afirma que els populars saben que fer aquesta diferenciació en el preu “no es pot i que és il·legal, hi ha sentències com la del tren de Sóller que determinen que no es pot fer discriminació per si ets resident o no”. Un argument rebatut per Sansó, que assegura tenir constància que a “altres llocs han trobat la manera tècnica de fer-ho i on, fins i tot, el Defensor del Poble ho ha aplaudit”. Per tant, reitera, que no demanen “aplicar il·legalitats, demanam copiar el que a altres indrets ha funcionat”.

Tot i això, Llodrà recorda que amb la normativa que entrarà en vigor pròximament, els manacorins també en sortiran beneficiats.

Acusacions mútues

Que el Partit Popular hagi presentat aquesta al·legació ha despertat acusacions tant per part de l’equip de govern com del grup a l’oposició.

Per una banda, Sebastià Llodrà recorda que el reglament i els nous preus que es varen aprovar al març s’havien consensuat amb les formacions polítiques que no governen. També critica que el PP presentàs aquesta al·legació “el darrer dia” i “una cosa que ja podria estar en marxa s’ha aturat” perquè “s’ha de tornar a publicar al BOIB i són 15 dies més”. Ara bé, el que realment els va sorprendre, diu, són les formes. “Sembla que juguen a retardar l’obertura”, diu. I lamenta que “hem perdut tres setmanes”.

I, per l’altra costat, Maria Antònia Sansó creu que “és indignant i vergonyós que des d’un equip de govern s’acusi l’oposició quan fa la seva feina de voler endarrerir l’obertura d’un servei”. Tot i això, es demana què ha “de contestar a necieses d’aquest estil” si “els qui ho insinuen i en donen corda tots sols es retraten”.

Back To Top
Search