Skip to content

Prop de 500 alumnes de la comarca se citen a Manacor per resoldre els 30 reptes matemàtics de les proves Cangur

Manacor va rebre dijous per vuitè any consecutiu els participants a les proves Cangur. És una activitat destinada als estudiants de matemàtiques de tercer i quart d’ESO que té per objectiu estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a partir de la resolució de problemes. La prova consisteix en trobar la solució a 30 reptes matemàtics, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Enguany, 470 alumnes de nou instituts de la comarca del Llevant s’han citat al polisportiu de La Salle de Manacor per participar en aquesta prova mundial.

Els prop de cinc-cents participants a la prova que es va celebrar a Manacor van començar a resoldre els problemes matemàtics a les 9.30 del matí. I és que aquest és l’horari oficial que a nivell mundial s’ha acordat per celebrar les proves Cangur 2016. Així, només a Balears, 4.629 alumnes han participat a les proves Cangur en diferents seus.

Els enunciats dels problemes de la Prova Cangur els prepara una comissió internacional, Le Kangourou sans Frontières i la Societat Balear de Matemàtiques, juntament amb altres organismes, adapta la prova internacional als alumnes de Balears. Aixó els joves i les joves d’arreu d’Europa i d’altres països del món, es plantegen els mateixos problemes i tenen el mateix una hora i quart per intentar resoldre’ls.

A més de la prova que van celebrar els alumnes de 3r i 4t d’ESO al polisportiu de La Salle a Manacor, molts estudiants de 1r i 2n d’ESO també van fer una prova Cangur adaptada als seus coneixements als seus respectius instituts. I és que les proves Cangur nasqueren amb la voluntat d’esdevenir una festa de les matemàtiques i són una activitat que es marca com objectiu principal estimular i motivar l’aprenentatge de mes matemàtiques a través dels problemes i aconseguir atraure el màxim nombre de centres i alumnat. La coordinació de les Proves Cangur 2016 a Manacor ha anat a càrrec del professor Miquel Ángel Amengual.

Back To Top
Search