skip to Main Content

“Estem fent la nostra versió de Cordèlia”

Mariantònia Salas i Albert Mèlich s’incorporen al repartiment de l’obra, la qual es reestrena a La Fornal diumenge 26 de març

Cordèlia torna a La Fornal aquesta primavera i ho fa amb un nou repartiment. Només repeteix Joan Gomila, que també és l’autor del text. Les cares noves seran Mariantònia Salas, que donarà vida a l’actriu, i Albert Mèlich, que es posarà a la pell del director de teatre. Substituiran a Núria Fiol i Ignasi Guasch. Amb tot, Salas ha afirmat estar “molt agraïda de poder reprendre aquest projecte” després de la primera gira.

Cal recordar que és una obra metateatral que narra la història de tres personatges que s’han posat l’objectiu de muntar l’obra Cordèlia, la filla del rei Lear. I això és un repte pels protagonistes, ja que l’extrema dreta ha entrat al govern amb la intenció de passar comptes a les persones que han destacat en la dinamització cultural, la militància a l’esquerra o l’orientació sexual.
La reestrena serà diumenge 26 de març a les 19.00 h a La Fornal. La funció també es podrà veure dissabte 8 d’abril a les 20.00 h i diumenge 9, a les 19.00 h.

Canvi de matisos

Tot i que la història és la mateixa, les persones que vagin a veure l’obra una altra vegada es trobaran amb petites variacions. “Han canviat els matisos” perquè, al final, “estem fent la nostra versió de Cordèlia”, ha assegurat Mèlich. “Tant na Mariantònia com jo hem intentat jugar des de nosaltres que, vulguis o no, som persones diferents amb motxilles diferents i treballam de manera diferent, el que fa que la peça agafi un altre caire”, ha afegit l’actor.

I és que “ho hem intentat articular des de diferents cares i donant altres pesos a altres situacions”, ha dit el que fa de director de teatre. I la diferència és tal que, ha afirmat, que fins i tot “Joan, que l’ha escrita, se sorprèn a vegades”.

El que comparteix Salas: “Hem agafat la proposta que hi havia, però d’una forma reinventada i posant-ho des de la nostra perspectiva”.

Ràpida adaptació

La preparació de l’obra per aquesta segona ronda ha estat relativament ràpida. Tal com ha explicat Mèlich, “hem tengut una setmana i dos dies”. “En Joan ens va demanar el favor perquè ho havien deixat anar amb n’Ignasi i na Núria. A més, quan es va fer el càsting la primera vegada em van agafar, però em va sortir un projecte a Madrid i no va poder ser i ens vàrem quedar amb l’espineta; ara m’ho va tornar a plantejar i vaig dir que endavant”, ha comentat Mèlich.

I amb tot, la tasca feta fins ara els ha estat “fàcil” perquè “hem aprofitat el que havien fet i en tres dies ho tenim tot bastant clar”.
Tot i això, han aconseguit que es vegi “molt bé l’apassionament que hi ha en el sector teatral; a vegades no és visible, però a darrere hi ha molta gent que fa el que sigui per tirar endavant projectes teatrals que, al final, és una cosa molt poderosa”, ha afirmat l’actriu.

Back To Top
Search