skip to Main Content

Manacor acollirà les idees, les cooperatives i les ONG de 245 alumnes de la comarca

Els 245 joves emprenedors de les escoles i instituts de la comarca del Llevant mostraran tot el que són capaços de fer mitjançant les cooperatives i ONG que han posat en marxa el proper dia 9 de maig al Mercat de l’Emprenedor, que enguany se celebrarà per primera vegada a Manacor. Una seixantena d’alumnes d’ESO i de 5è i 6è de primària s’han desplaçat fins a Manacor per sol·licitar a l’Ajuntament el permís per poder muntar el Mercat de l’Emprenedor. Un mercat que dilluns dia 9 de maig omplirà la plaça de sa Bassa d’estudiants amb capacitat de fer negoci i d’ajudar els més necessitats.

La regidora d’Educació, Catalina Riera, ha rebut els alumnes juntament amb la gerent de l’Institut d’Innovació Empresarial de les Illes Balears (IDI), Núria Hinojosa, i el director general d’Innovació i Comunitat Educativa, Jaume Ribas. El Mercat de l’Emprenedor forma part del projecte educatiu ICAPE, que coordina l’IDI i impulsa les capacitats emprenedores dels estudiants i els familiaritza amb el concepte de responsabilitat social.

“Estam molt agraïts que hàgiu triat Manacor per fer-hi la primera fira d’aquestes característiques, des de l’Ajuntament estam segurs que hi ha molt bones idees darrere la feina que heu fet i us agraïm que vulgueu compartir-ho amb els manacorins i les manacorines”, declarà Catalina Riera. “L’objectiu general d’ICAPE és aconseguir que els alumnes assoleixin les capacitats emprenedores de manera real i estiguin més capacitats per treballar en equip, per prendre decisions, per planificar, per assumir responsabilitats o per comunicar-se”, destacà la gerent de l’IDI, Núria Hinojosa.

Jaume Ribas explicà que els alumnes presents “aquest curs escolar han creat les cooperatives La fàbrica de 5è, Montuhapy, Coopfrog, Artepati, COM i Coope.Kid i els alumnes d’ESO han fundat cinc ONG: IES Felanitx en marxa, Més per Etiòpia, Tots som Etiòpia, Portajuda i 2D4OROMIA.

Durant el curs escolar els alumnes passen per totes les etapes de creació d’una empresa. Així, els alumnes de primària ja han creat les seves cooperatives, amb una idea de negoci clara, el capital inicial, el nom pertinent, un equip directiu, estatuts, imatge corporativa. En aquests moments la majoria de les cooperatives d’alumnes treballa en la fabricació dels productes, en l’etiquetatge i en la fixació de preus. Un treball imprescindible per poder assistir al Mercat de l’Emprenedor.

Els alumnes d’educació secundària obligatòria han constituït les seves ONG. El procés que han seguit és exactament igual a la constitució i funcionament d’una associació real i, a més, cada ONG de les que han creat els escolars ha cercat una entitat solidària com a soci. Així els esforços s’han centrat en la recerca de finançament per a una necessitat que, detectada per l’associació sòcia, varia en cada cas.

Tots aquests projectes seran ben visibles el proper dia 9 de maig a la plaça de sa Bassa.

Back To Top
Search