skip to Main Content

Expectació i entusiasme per presentar la temporada teatral

“Manacor és la capital cultural de la comarca i el teatre ens aporta valor cultural, econòmic, social i també educatiu”. Així s’expressava Catalina Riera, batlessa manacorina, a la presentació de la temporada de teatre a Manacor.

Davant més de cent persones, i en un acte conduït per l’actor i dinamitzador cultural Joan Miquel Artigues, la presentació de la temporada de teatre d’aquest curs va comptar amb les actuacions de Carlos Gramaje, reconegut de tothom pel seu paper de Saïd al Mar i Cel de Dagoll Dagom, i que serà a Manacor per participar al muntatge “Al sud del Paral·lel”, al costat de Queralt Albinyana.

També hi actuaren, en aquesta presentació al vestíbul de l’Auditori, els actors Joan Antoni Sunyer, Daniele Fregapane i Moli Quetglas, que representaren un fragment de Ganes de Mus, ara que Petita Pàtria, la seva companyia, fa deu anys.

Francesc Miralles, vicepresident del Consell de Mallorca, es congratulà que enguany la seva institució “hagi pogut doblar l’aportació que fa a la Fira de Manacor”. Per part seva, Manel Santana, director general de Memòria i Participació, i que hi parlà en representació del Govern de les Illes Balears, remarcà el total suport de la seva conselleria a la Fira, tot i que encara resten pendents serrells burocràtics per fer efectiva aquesta ajuda. També intervingueren a l’acte Pere Bonet, gerent de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears que repassà la programació musical, i el director Oriol Broggi, que remarcà la singularitat del projecte teatral manacorí.

L’Auditori i el Teatre de Manacor acullen més de 300 funcions anuals, participades per prop de 100.000 usuaris, concretament 95.905, entre espectadors, actors, directors i tècnics.

Fira

Inclou tres espectacles vinguts de fora i més de vint muntatges de les Illes Balears concentrats en deu dies. És el punt de partida de tota la temporada.

Firó

El firó inclou muntatges de fora, de petit i mitjà format, que per qüestions de calendari o pressupostàries no han pogut ser inclosos dins la fira.

Temporada Gran

El públic necessita oxigen entre obra i obra. Amb un marge d’entre una setmana i quinze dies es programen deu espectacles de gran format duits de fora.

Música clàssica

L’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i la Banda de Música de Manacor aporten el toc musical a la programació de l’Auditori manacorí.

Back To Top
Search