Skip to content

“Fan falta monitors per poder fer més activitats”

Júlia Grimalt ha estat representant fins ara al Consell d’Adolescents i ens parla de les necessitats que té aquest col·lectiu quant a activitats durant l’estiu, ara que ja no poden anar per edat a les escoles d’estiu.
El 2018 Manacor va ser designat per la UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància. Era batlessa aleshores Catalina Riera, que ja va impulsar la creació del Consell d’Infants. Anys més tard li prengué el relleu Miquel Oliver al capdavant de l’Ajuntament i també al capdavant de l’impuls d’aquest Consell que fomenta la participació dels més joves en la presa de decisions de la Casa Gran de Manacor. Ja està en funcionament ara també el Consell d’Adolescents, del qual formen part alumnes de 2n i 3r d’ESO. Just aquests dies, aquests representants han deixat de ser-ho i s’ha triat un nou gruix de representants. Nosaltres hem pogut parlar encara amb una membre sortint del darrer Consell d’Adolescents, perquè pugui comentar-nos de primera mà i amb més coneixement de causa quines són les necessitats d’aquest col·lectiu a Manacor i també quins són els canvis que s’han esdevingut en les activitats que es proposen per a ells durant l’estiu.
Júlia Grimalt és estudiant de 3r d’ESO a l’IES Manacor. Quan li demanam per les activitats que sol dur a terme la gent de la seva edat ella veu que “la gent a l’estiu el que més fa són campus de diferents esports. Els alumnes fins a sisè se solen apuntar a escoles d’estiu o campaments”. La demanda és molt grossa i això fa que no hi hagi places per a tothom, a més, Júlia Grimalt reconeix que “aquestes activitats hi ha molta de gent que no se les pot pagar”. I afegeix que “per a moltes d’aquestes activitats no hi ha prou monitoris, igual que també falten directors d’escoles d’estiu”.
Segons Júlia Grimalt, per a les escoles d’estiu, “faria falta donar més publicitat als cursos de monitors, perquè així es podrien oferir després més places. I també fa falta que es facin més escoles d’estiu on no s’hagués de pagar tant, amb un cost més assequible per a tohtom”.
Pel que fa a les activitats per a joves, Grimalt afirma que “el que han començat enguany a l’Ajuntament està molt bé, però són places molt reduïdes. És un intent de fer que els adolescents que deixam d’anar a escoles d’estiu tenguem qualque cosa per fer a l’estiu”.
Back To Top
Search