Skip to content

“Fem CAS en femení”: el 25N a l’IES Manacor

FEM CAS – Xisco Pol – Alumne de Batxillerat Internacional a l’IES Manacor

En aquesta segona intervenció sobre les activitats que els alumnes de primer de Batxillerat Internacional realitzam dins la matèria troncal CAS, parlarem del 25N, el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència vers les Dones. Els alumnes participam en les següents experiències perquè ens impliquem en causes justes i intentem lluitar per canviar el món.
Aquí podeu veure un parell d’activitats amb què ho hem tractat i que han resultat ben interessants:

L’exposició FEMME de Bel López
Entre el 15 i el 26 de novembre hem acollit a Biblioteca de l’IES Manacor l’exposició FEMME en coordinació amb l’Ajuntament. Els alumnes dels diferents estudis l’han poguda visitar en grup. Des de la comissió de coeducació del nostre centre que han posat una capsa perquè els alumnes escriguin una petita reflexió que, us podem assegurar que ha estat d’allò més interessant. Vam estar molt contents de tenir aquesta exposició al nostre institut.

Instal·lació Home, Sweet home
Molts alumnes del Batxillerat Internacional van participar en el muntatge de la instal·lació dirigida per Sara Fernández, del taller Ennigulart. Un parell de setmanes abans de la data en què havíem de muntar la instal·lació a la plaça de Sa Bassa, vam fer algunes sessions al taller Ennigulart per inspirar-nos i agafar idees que poguessin plasmar en l’obra. Aquesta estava basada en una escena pròpia de violència de gènere i mostrava una taula dividida en dues parts: una part masculina amb ordre, neta i perfecta; i una part femenina que mostrava un desordre propi d’un episodi de violència de gènere. A part de tot això, es podien veure molts elements amb molt de simbolisme.

El mur de la vergonya
Amb el Departament de coeducació hem realitzat un mur de la vergonya: consisteix en l’exposició de notícies de temes relacionats amb la violència de gènere. Ens vam trobar amb titulars d’assassinats, violacions, assetjaments… Per desgràcia aquest mur es va ampliant cada dia.

Performance 25N a l’IES Manacor
Amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les Dones, alguns alumnes van considerar que podien compartir amb tot el centre una performance que simbolitzés les dones mortes en mans de les seves parelles per donar-los visibilitat. Per això, el passat 24 de novembre, els alumnes de l’institut es van concentrar al pati i algunes persones es van ajeure a terra en el moment en què anomenaven cadascuna de les dones mortes per part dels seus marits en un àudio preparat per aquests alumnes.
En conjunt, un bon gruix d’activitats sobre aquesta xacra que sacseja la nostra societat. Per acabar, només cal dir-vos que esperem que seguiu fent-nos CAS en el pròxim article.

Back To Top
Search