skip to Main Content

Ferrer i Marcús: “És terrible la ignorància que tenim sobre els nostres veïnats africans”

Fa gairebé un mes que Xavier Ferrer i Joan Marcús han tornat del Marroc. Allà hi dugueren a terme una expedició solidària dins el projecte Unidesert. Ferrer i Marcús volen agrair als seus patrocinadors (Shambala Fundacion, SAV, Renou Col·lectiu, Es Cruce, Mig i Mig, Forn de Ca na Papa, Plaer Vegetarià, Ixent, Gimnàs Manacor i Mallorquina de perles i brodats, el suport rebut per poder culminar el seu somni. Els dos aventurers universitaris reconeixen que tampoc no hauria estat possible sense “tota la gent de Manacor que ens va donar suport, ens va donar material, va comprar paperetes per a la rifa, i va mostrar interès en el que volíem fer”

Els aventurers expliquen que, el primer dia del Marroc, abans d’arribar al desert, ja tengueren una petita incidència que els va fer passar pel mecànic.

Ferrer i Marcús reconeixen que “hem viscut una experiència que ens ha marcat. La solidaritat no és només dur coses útils i necessàries a la gent d’allà. És coneixer-los, comprendre’ls, empatitzar amb ells i crear consciència sobre la seva situació. És terrible la ignorància que tenim sobre els nostres veinats africans, i més horribles són els rumors i les coses que ens creim sobre ells. Recomanam a tothom, sense excepció, que s’animi i faci un viatge pel Marroc. Tenim a Mallorca molts immigrants que venen d’allà, i ens dedicam a criticar-los en comptes de fer un esforç per comprendre’ls i acceptar-los”.

Back To Top
Search