skip to Main Content

Resum de les Festes de Santa Catalina i els Creuers

  • Associació de veïnats de Sta. Catalina i els Creuers

Aquest passat cap de setmana (6, 7 i 8 de novembre) hem viscut les festes de les barriades de Santa Catalina i els Creuers. Es poden resumir amb unes festes ESPECTACULARS.

Des de l’Associació de veïnats estam molt satisfets de com ha anat el cap de setmana, i sobretot, de l’èxit rotund de participació en cada acte.

Divendres començàrem amb la repicada de campanes i l’amollada de coets, que anunciava l’inici de festes. Tot seguit, na Margalida Amengual ens animà, amb el seu pregó, a sortir al carrer i a disfrutar de les festes. A continuació es va dur a terme una gran mostra de ball a càrrec d’Estudi Ivanna amb la qual, la plaça va quedar petita. I per acabar el divendres, l’associació de Swingstick People, amb el retorn a la moda del ball de Swing, varen posar ritme a la resta de la vetlada.

El dissabte va començar dedicat als més petits de la família amb un concurs de dibuix. Seguidament des de la Institució Pública Antoni M. Alcover ens vengueren a contar la rondalla de n’Espardenyeta. Un pic acabada la rondalla, el Dojo Muratore ja tenia els tatamis preparats per una exhibició per mostrar-nos les habilitats que tenen els “judokes”. Al mateix temps que es duien a terme aquests actes a la placeta de Santa Catalina, a la residència Novaedat es duia a terme un intens taller on els residents prepararen coques per la cursa solidària del diumenge.
El capvespre ens retrobem amb els infants per fer jocs populars a la placeta, berenar i finalment fer el taller de llanternes, les quals vàrem poder lluir durant la processó de Sor Tomasseta.
A entrar de fosca les Dames de Santa Catalina i els creuers anaren a la residència a ballar. Seguidament es va celebrar la missa en honor a Sor Tomasseta, on les Dames ballaren l’Oferta. En acabar la missa començà la processó pels carrers dels barris on poguérem disfrutar del ball de les Dames i aplaudir al ritme de la seva música. La processó acabà a la plaça Santa Catalina, on el dimoni va robar una gerra a una pageseta i la va rompre als peus de la beata.
El vespre hi va haver la pamboliada , i tot seguit es va omplir a vessar la plaça i dos trossos de carrers de balladors i balladores que ballaren ball de bot al so de l’Agrupació Folklorica de Sa Torre fins a mitjanit.

El diumenge ens aixecàrem ben dematí per anar a fer la tradicional bicicletada pels carrers de Manacor i així poder despertar als que encara dormien. La bicicletada va acabar a la plaça de Santa Catalina, on ens esperava el millor berenar que es pot tenir per encalentir el cos: xocolata feta amb llet acabada de munyir i ensaïmada acabada de treure del forn, deliciós. A continuació, amb la humil i incondicional ajuda del Club Atletisme Manacor, iniciàvem la cursa infantil, des dels 2 anyets fins a la categoria cadet. Seguidament estrenàvem la “I Llegua Solidària de Santa Catalina i els Creuers”, cursa que es podia fer corrent o caminant i que era a benefici de l’alberg de transeünts de la Fundació Trobada. En aquesta primera edició hem superat el centenar de participants.
Un pic realitzada l’entrega de trofeus de les dues curses, era el moment, l’hora de les paelles, l’acte més multitudinari de les festes on, com cada any, teníem la plaça i els dos carrers que l’envolten plena de taules, cadires i paelles. Al final de la paellada donarem cafè i rifarem una multitud de donatius.
El capvespre arribaren els Al·lots de Llevant per a deixar-nos astorats amb la seva exemplar actuació castellera. I per posar fi a les festes, l’Acadèmia de ball Jaume i Aina, animà la resta d’horabaixa amb una gran varietat de balls en línia i balls en parella. I arribà el moment, amb el coet final, que posà fi a les festes de les barriades de Sta. Catalina i els Creuers.

Per part de l’Associació de veïnats de Sta. Catalina i els Creuers no ens queda més a dir que GRÀCIES.
Gràcies a tots els patrocinadors, institucions, associacions, col·laboradors, socis… moltíssimes gràcies a aquells veïnats i veïnades que durant el transcurs de les festes ens han donat una mà, i sobretot, moltíssimes gràcies a tots els participants que heu passat per aquestes festes.

Feim barri, feim festa i sobretot feim poble!

 

 

Back To Top
Search