Skip to content

El fogueró del carrer València s’endú el primer premi

Fogueró de La Caritat, quart premi

Un total de 26 foguerons amb figures es pogueren veure ahir capvespre pels carrers de Manacor. Hi va haver temàtiques per a tots els gusts. El Sant Antoni Sport Center de l’IES Mossèn Alcover parodiava el gimnàs del tennista Rafel Nadal, i el fogueró dels pokemons del col·legi La Salle mostrava un dimoni “corromput” per les noves tecnologies, “que ja no vol jugar a cartes amb el vell sant Antoni”. Entre els més crítics, el de l’Obra Cultural Balear i el Bar Xarop, amb gloses que feien referència a la defensa de la llengua, la corrupció el finançament autonòmic.

Tanmateix, la preservació de la festa i del patrimoni varen ser els temes estrella. El fogueró de Crist Rei escenificava un gran ball on es barrejaven les danses dels indis, els cossiers, els moretons i els nanets de Fartàritx. El de La Caritat tenia el trot com a eix central, el dels Amics del Bar Mallorquí reproduïa el Molí d’en Polit que acollia una exposició de cartells de les festes de Sant Antoni, i el del carrer València representava la cova d’una bruixa.
Dels 120 foguerons que cremaren ahir vespre, 26 estaven coronats per figures i 18 participaven en el concurs que finalment va guanyar Es dimonió en pèl (carrer València). El Club d’Esplai Crist Rei va fer segon. I el tercer premi va ser pels Amics des Mallorquí. Entre els deu primers classificats quedaren l’APIMA Sant Vicenç de Paül, l’Associació Cultural 9Ritme, Sa Birra, Amics del dimoni, Bar Can Roseta, Bar Porrón i l’IES Mossèn Alcover.
A més s’atorgaren mencions especials al contingut de les gloses exposades, a l’Associació Cultural 9Ritme; a la llenya més ben col·locada, als Amics del dimoni; i per la “decoració artística, elaboració de les figures, els detalls destacables i acabats del decorat”, a Sa Birra.
A les vuit de l’horabaixa els dimonis de Manacor encengueren el fogueró de davant la Rectoria, i acte seguit cremaren la resta de foguerons i les figures elaborades amb ganes i dedicació durant setmanes varen ser consumides per les flames.

Back To Top
Search