skip to Main Content

Gabriel Barceló, presenta el segon i el tercer volum dels llibres dedicats a l’Escola Municipal de Mallorquí

Barceló fou el primer director de la Institució. El delegat de Política Lingüística, Sebastià Llodrà, destacà la seva tasca durant els anys 80 i 90 com a referents polítics i lingüístics.

Dijous 18 de febrer a les 19 hores va tenir lloc la presentació del llibre de Gabriel Barceló l’Escola Municipal de Mallorquí (segona i tercera part) a la seu de l’Escola. A l’acte assistiren Sebastià Llodrà, regidor de l’Àrea de Política Lingüística i delegat de l’Escola de Mallorquí; Gabriel Barceló, director de l’Escola des de 1973 fins al 2001, i Maria Antònia Vadell, regidora delegada de Política Lingüística a l’època que narra el llibre.
Sebastià Llodrà destacà la tasca duita a terme per Gabriel Barceló i per Maria Antònia Vadell als anys 80 i 90 i els assenyalà com a “referents polítics i lingüístics” i afirmà que “les lluites que protagonitzaren en defensa de la llengua han fet més forta l’Escola, el poble i el país”.
Seguidament, Maria Antònia Vadell presentà l’obra amb paraules, sorgides de les experiències compartides i de la passió comuna per la llengua i la cultura catalanes. Guià el públic assistent en un viatge per la trajectòria de l’Escola com el que és, “un ens viu”, i per la personalitat de qui l’ha feta possible, Gabriel Barceló. Finalment, un Barceló agraït i emocionat insistí que “tota aquesta tasca, totes aquestes lluites que hi ha en aquests libres, no haguessin estat possibles sense aquest exèrcit” fent referència a tots els assistents i als milers de persones, mentors, professors, alumnes, col·laboradors, conferenciants, que fan de l’Escola una realitat viva.
Margalida Alajarín i Pau Ginard, acompanyats de guitarra, aportaren la nota artística a l’acte recitant poemes de Gabriel Barceló en homenatge a Francesc de Borja Moll, Josep Maria Llompart, Aina Moll i Maria Antònia Vadell.

Back To Top
Search