Skip to content

GALERIA: Manacor surt al carrer per les Fires i Festes. Dissabte 28.

El dematí de jocs, els castells o els concerts omplen el dia previ a la Fira de maig
El pastís de pobre que ha ofert l’agrupació de comerços i empreses locals Manacoritza’t ha tornat a batre rècords. Es tracta d’una iniciativa que, a més de dinamitzar el comerç local, ajudarà a fer possible el projecte solidari Som-riu que impulsa la Fundació Aproscom, dedicada al treball amb persones amb discapacitat intel·lectual.

El ‘pastís de pobre’ més gros i solidari reivindica el comerç local i celebra un dia ple d’activitats en la programació de les Fires i Festes. Els pastissers enguany han elaborat un pastís de pobre de prop de quatre metres de llarg, uns dos metres i mig d’ample i més de 150 quilos de pes. Amb només un euro i mig els centenars de persones que s’han aturat a tastar-lo, han ajudat a fer realitat el projecte Som-Riu. Es tracta d’un taller que vol satisfer una demanda feta per alguns alumnes del Centre d’Educació Especial Joan Mesquida, que estan interessats en els grafits i l’art urbà.

Amb només 1 euro i mig, els centenars de persones que han volgut tastar el pastís de pobre, han ajudat a fer realitat el projecte Som-Riu i, a més, han rebut la polsera manacoritzada. Una polsera que dóna accés als descomptes i les promocions que ofereixen els centenars de comerços, professionals i empreses que forment part de l’agrupació Manacoritza’t.

Des de l’escola volen oferir als alumnes la possibilitat d’aprendre i divertir-se creant obres murals de gran format. Per això tenen previst organitzar un taller amb l’artista Sath, que introduirà als alumnes en l’art de la pintura mural. L’objectiu és que els alumnes puguin expressar els seus propis missatges a l’obra i sentir-s’hi identificats.

L’endemà de donar el sus oficial a les Fires i Festes de Primavera amb la sortida dels cossiers, el pregó i el primer concert aquest dissabte ha començat prest a Manacor. Una excursió fins a la Roca de l’ermita i una contada de rondalles en aquell indret ha atret tots els dematiners amb ganes de caminar i de sentir antigues faules.
El dia també ha començat prest pels més petits que han anat a alguna de les activitats que enguany ha concentrat el dematí de jocs i esports. Atletisme, escacs, futbol, baldufes, bàsquet, trencaclosques, gimnàstica, bolles, jocs de taula i moltes més alternatives lúdiques han estat a punt per tots aquells que arribaven amb ganes de jugar a la plaça de Ramon Llull i al centre de vianants.

Els més grans també han demostrat tot el que són capaços de fer a la XIV Mostra d’Arts Manuals del Centre d’Educació de Persones Adultes Llevant, que des de ben matí fins a la una del migdia ha omplit de gent, habilitats i feines artesanes el passeig d’Antoni Maura. El capvespre la cercavila castellera ha cridat tothom a fer pinya a la plaça de Sa Bassa amb els Al·lots de Llevant, la colla castellera manacorina que enguany celebra el 20è aniversari, la colla Joves Xiquets de Valls i els Castellers de Mallorca. Un capvespre en què les enxanetes han tocat el cel de la plaça amb les mans.

Juntament amb l’Ajuntament de Manacor, Renou Col·lectiu va aportar una nota de color a les Fires i Festes de Primavera d’enguany amb la banda de Swing Le Dancing Pepa. Lady Vinyl, que va encalentir l’ambient, Le Dancing Pepa amb el seu Swing i els Big Yuyu Band amb els blues rabiós, van completar una nit de primavera on va regnar el bon ambient i les ganes de ballar del nombrós públic.

Com cada any, la convocatòria és obligatoria per multitud de gent amb ganes d’escoltar i de gaudir de música en viu. Una festa pels sentits que, gràcies al col·lectiu que des de 2002 no s’atura de coordinar activitats musicals a Manacor, es repeteix anualment per aquestes dates.

Back To Top
Search