Skip to content

Gent que fa poble: un repàs al teixit associatiu de Son Macià

Arguelagues Teatre, Comissió de festes, Club Excursionista Sebel·líns, Club Esportiu Son Macià, una incipient colla de xeremiers i flabiolers per acompanyar els gegants… Moltes són les entitats i associacions que omplen de vida el poble de Son Macià. Un llogaret amb manco de 1000 habitants però amb un teixit associatiu vital, creatiu i sobretot, intergeneracional.

Comissió de festes de Son Macià

Va néixer l’any 1988 de manera molt institucional però amb l’objectiu de donar una major participació a la gent del poble. Se solen reunir abans de totes les festes més sonades – estiu, Nadal, Sant Antoni…-. Actualment funcionen de manera més assembleària i una quinzena de persones d’edats molt variades en formen part.

 

Associació de Veïnats de Son Mac

La junta d’aquesta associació la formen 14 persones i s’estructuren en diverses comissions. Es reuneixen un pic al mes i la seva raó de ser és recollir les necessitats dels veïnats del poble i fer contacte amb la part administrativa i burocràtica. Una de les grans fites aconseguides ha estat la reforma de la plaça del poble.

 

APIMA i CEIP Mestre Pere Garau

La gent del CEIP Mestre Pere Garau i de l’APIMA fa dos anys aconseguiren el seu gran objectiu: l’escola nova. Enguany treballen per implicar els infants en el centenari del poble, que és l’eix conductor de les tasques d’enguay. A més col·laboren amb l’Associació de Veïnats per millorar la seguretat del vianants al poble.

 

Argelagues Teatre

Argelagues Teatre és un grup que fa gairebé 30 anys que funciona. Solen fer una obra cada any però enguany, amb motiu del centenari, en faran dues, ja que un dels seus membres, en Miquel Mascaró, ha escrit una peça per l’ocasió. Els Argelagues es reuneixen setmanalment per assajar al Saló parroquial.

 

Associació Tercera Edat de Son Macià

Es va fundar l’any 1984 i compten amb 360 persones associades. Es reuneixen anualment per fer una assemblea però estan és una associació activa durant tot l’any: classes de gimnàstica i ball en línia setmanals. Sempre participen a les festes del poble amb demostracions a l’aire lliure de les seves activitats.

 

Comissió del Centenari

Fa dos anys de la seva creació i just han començat l’activitat fa unes setmanes. Es fan reunions periòdiques i hi ha un calendari amb diversos actes al llarg de tot l’any i totes les associacions hi aporten idees. Aquesta comissió beu de donacions de comerços però també duen a terme iniciatives per autofinançar-se, com el calendari.

Back To Top
Search