Skip to content

“He tengut una tenda en el centre i crec que la ZPR no ha beneficiat ningú”

Germa Vidal (Manacor, 1978) ha dedicat la seva vida laboral al comerç. Ara, una mica per sorpresa, ha entrat en el món de la política de la mà del Partit Popular i forma part de l’Ajuntament de Manacor a l’oposició.

Com ha estat la teva arribada al món de la política? Tu ja havies militat o t’havies interessat pel Partit Popular anys enrere?
Ha vengut tot com a de sorpresa. La meva filla havia començat a anar per les Noves Generacions i va ser na Maria Antònia (Sansó) que em va telefonar per veure si em podria interessar anar a la llista. Em varen presentar el programa, em va parèixer bé i vaig trobar que ara que tenc un poc més de temps era un bon moment per donar la passa i acceptar la proposta.

Com et defineixes ideològicament?
A mi no m’agraden gens els extrems, em definiria com una persona de centre-dreta.

Per la teva experiència o pels teus interessos, en quines àrees t’hauria agradat fer feina en el cas d’arribar a governar.
Per la meva experiència vital m’hauria encantat poder fer feina a Serveis Socials. A la família hem tengut un problema important molts d’anys i estava cansada d’haver-me de barallar amb les institucions per aconseguir una ajuda que considerava justa.

Què creus que necessita Manacor per millorar? En què cal donar batalla per tu a l’equip de govern?
He tengut una tenda en el centre de Manacor i crec que la ZPR no ha beneficiat ningú. A més, Manacor està bastant brut. Jo ara faig feina a Porto Cristo i avui mateix no hi havia cap contenidor a primera línia en condicions per tirar-hi el fems, o perquè estaven plens o perquè estaven bruts. També hi ha molta falta de llum, i fa falta molta seguretat.

Com has viscut aquests primers mesos, amb aquest govern en minoria. Has conegut un tracte millor per part de l’equip de govern cap a vosaltres?
Puc donar l’opinió d’aquest temps que hi he estat, perquè abans no sé com era. Per a mi el tracte que tenen amb nosaltres és molt correcte. Ara bé, que governin en minoria no és bo per a ningú. Ni per a ells, que s’han de repartir més àrees i si tenen més feina no pot ser mai que puguin arribar a tothom, ni per a l’oposició, ni per al poble. També crec, però, que cada partit ha de seguir els seus criteris. Hi pot haver majoria o no per aprovar els punts, però hem de ser correctes els uns amb els altres perquè el que volem és el bé per al poble. La meva prioritat és el respecte i l’educació davant tot. La política és bruta, però no per arribar a un punt que el consistori estigui barallat. Nosaltres sempre els hem dit que estam oberts al que ens vulguin demanar. I nosaltres els ajudarem dins les nostres possibilitats.

En el moment de les negociacions va parèixer que hi havia qualque possibilitat de pactar amb el PSOE a Manacor. Amb qui t’hauries sentit més còmoda dins un equip de govern: amb el PSOE o amb Vox?
Vox és un extrem i ja he dit que els extrems no m’agraden gens. A mi m’hauria anat més bé poder pactar amb el PSOE.

A Madrid pareix que les coses estan molt complicades. Feijóo és qui té més diputats. Però el PSOE, amb molts menys, troba més suports. I no pareix que hi hagi res segur. Quina solució hi veus?
Per a mi el que guanya és qui hauria de governar, però al PP no li basten els suports. Jo som partidària d’anar a unes altres eleccions. La cosa està complicada. Nosaltres farem feina aquí, i després ja veurem què passa allà.

 

Back To Top
Search