skip to Main Content

“Hem demanat a la comunitat educativa de l’IES Manacor que posin el nom de Maria Antònia Oliver al seu centre”

El Col·lectiu de Dones de Llevant homenatja l’escriptora manacorina. El batle Miquel Oliver va aprofitar l’acte per anunciar la sol·licitud feta al centre de secundària manacorí.

Ja feia estona que el Col·lectiu de Dones de Llevant preparava un acte d’homenatge en vida a Maria Antònia Oliver, per celebrar el seu setanta-cinquè aniversari. Però la mala salut de ferro de la coratjuda escriptora manacorina no va resistir el darrer embat. Així, l’homenatge va acabar arribant, però ho va fer de forma pòstuma. Organitzat de forma senzilla, però molt emotiva, l’acte d’homenatge va comptar amb la presència de la consellera d’Igualtat, Mercedes Garrido, i també del batle de Manacor, Miquel Oliver, que hi acudí secundat per la delegada d’Igualtat Carme Gomila. Celebrat a la seu de la Institució Antoni Maria Alcover, l’homenatge a Maria Antònia Oliver va ser conduït per Magdalena Gelabert, la qual va donar entrada a Antònia Matamalas, que recordà el vincle generós i compromès de Maria Antònia Oliver amb el Col·lectiu de Dones de Llevant i amb el feminisme en general, i a la filòloga Llucia Serra, que va fer una breu semblançà biogràfica i literària de l’escriptora. Seguidament quinze dones llegiren fragments dels novel·les i contes de Maria Antònia Oliver.

Finalment prengué la paraula el batle Miquel Oliver, el qual anuncià que, després de la mort de l’escriptora havia fet una sol·licitud oficial als responsables de l’IES Manacor perquè considerassin la possibilitat de canviar el nom del centre i posar-li el de Maria Antònia Oliver, en homenatge i reconeixement al compromís i a la rellevància de l’obra de l’escriptora manacorina. Cal recordar que Oliver ja rebé el Reconeixement de Mèrits de l’Escola de Mallorquí l’any 1989.

L’acte es va cloure amb el lliurament d’un ram de flors a la germana de l’escriptora, que el rebé emocionada i agraïda.

Back To Top
Search