skip to Main Content

“Hem tallat alguns carrers perquè els restaurants que no tenien terrassa en poguessin tenir”

Catina Rosselló (Sant Llorenç, 1972) és la delegada de Comerç, Mercats i Escoletes d’Estiu de l’Ajuntament llorencí. Amb ella conversam sobre les mesures que han pres per pal·liar els efectes de la pandèmia sobre el comerç local

Quina campanya heu preparat per ajudar els comerciants a pal·liar els efectes de les restriccions per la Covid-19?
Hem fet la campanya de la bossa. És una bossa de tela per anar a comprar, un poquet més grossa que les normals, feta amb roba de llengües de color lila. A més, du un brodat que és un card i que l’ha fet Bel Galmés, que deu ser l’única brodadora que queda a Sant Llorenç i que du la botiga Caliu.

Qui l’ha feta, però, la bossa?
L’ha feta Adrià Sancho, que es va reinventar durant el confinament i ara té una empresa que es diu Sa Roqueta, que fa motxilles. Té una feinada i ven molt. Com que era llorencí li demanàrem que fes les bosses ell.

Hi ha una bossa per a cada llorencí?
No. Des de l’Ajuntament i les delegacions de Son Carrió i Cala Millor donam una targeta a la gent que té 30 forats, que s’han d’omplir amb els segells dels diferents comerços. Qui aconsegueix deu segells diferents, aconsegueix la bossa. Cal dir que es tracta d’una sèrie limitada i que se’n donaran fins a finalització d’existències. La feim amb tela comprada a Teixits Riera, de Lloseta, perquè sempre miram pel comerç local.

La campanya és exclusiva per als llorencins?
No ens ho hem plantejat. Però si vengués un extern a demanar-nos la targeta per comprar al comerç local la hi donaríem. La qüestió és fomentar el comerç dins Sant Llorenç.

L’Ajuntament ha donat ajuts directes o en forma de vals als comerços?
No, directament no. Però sí que hem ajudat els comerços amb mesures com ara no cobrar la taxa d’ocupació de via pública, o també hem permès que tots els bars i restaurants poguessin ampliar terrasses, i fins i tot hem tancat alguns carrers perquè els qui no tenien terrassa ara en puguin tenir. A més, hem dividit en semestres el pagament de la taxa de fems, i així els qui han tengut obert només una part de l’any just hauran de pagar per aquest temps.

Tenc entès que també féreu cosa per Cala Millor…
Sí. Vàrem fer una fireta d’estocs perquè la gent pogués treure les coses que no havien venut a l’estiu. Si anàs bé, ho podríem reactivar, quan això es calmi un poc, però ara mateix som la comunitat autònoma que està més malament en termes de Covid-19.

Heu fet una avaluació dels efectes de la pandèmia sobre el comerç llorencí? Teniu xifres?
No tenim xifres, però on passam més pena és a la zona costanera, perquè hi ha gent que enguany no va obrir i que podria ser que l’any que ve tampoc ho fessin.

Vols afegir res més?
Sí. Durant el confinament, quan no podíem sortir, vàrem veure que a Sant Llorenç tenim de tot, i ara molta de gent s’ha avesada a comprar aquí.

Back To Top
Search