skip to Main Content

“Heu de ser punquis per fer valer el que heu dit avui aquí. No sou lloros, sou ciutadans!”

[pullquote] Constituït el primer Consell d’Infants de Manacor, amb representants de tots els centres escolars del municipi
[/pullquote]“Fer més carrils bici”, “fer parcs per a al·lots grans de deu o dotze anys”, “fer més net el camp de futbol de s’Illot”, “fer complir millor la llei dels excrements dels animals”, “posar més llums de Nadal”, “arreglar les porteries i les cistelles de bàsquet del camp de devora l’auditori”, “arreglar els banys del parc municipal”, “fer més poliesportius”, “fer un skatepark a Son Macià”, “arreglar carrers i carreteres”. Aquestes són només algunes de les demandes que ja feren els vint-i-quatre membres en la sessió inaugural del nou Consell d’Infants de Manacor.

Asseguts a les cadires dels regidors i presidits per la batlessa Catalina Riera, els nous vint-i-quatre consellers, representants dels dotze centres escolars del terme, prengueren possessió de la mà de Catalina Riera, del seu càrrec tot presentant les credencials que els acreditaven com a nous representants de la infància manacorina.

Davant un auditori que estibava, inusualment, la sala de plens, els nous consellers reberen el savi consell d’un mestre de cerimònies ben especial. L’actor Toni Gomila recordà que “els nins grans, quan nosaltres érem petits, duien cresta i escoltaven La Polla Records, els Ramones i Eskorbuto”, i recordà el moviment punk, i l’anarquia, “per eliminar les coses injustes del món i posar-ne de noves”. Era, aquella, és, la dels joves d’avui “una edat de créixer i de rompre les coses”.

Gomila prengué tres referents per exemplificar la necessitat d’implicació del jovent en la cosa pública. El primer Kennedy, que digué: “No pensis què pot fer Amèrica per tu, pensa què pots fer tu per Amèrica”. El segon, Blai Bonet, que digué que “la joventut és la casa de la persona”. I el tercer Guillem d’Efak: “Després d’haver tengut donya Lluïsa a la Graduada, ja no vaig aprendre res pus”. Gomila recordà així que “el temps més important de la vida d’una persona és quan és jove. Les coses bones s’aprenen a la vostra edat”, per això, digué, “heu de ser punquis per fer valer les coses que heu dit aquí, perquè teniu veu, consciència i criteri de ciutadans. No sou lloros, sou ciutadans”.

La batlessa Catalina Riera prengué la paraula per investir els nous consellers i conselleres i recordà que “els infants veis moltíssimes coses que els grans ja no veim, o que ens passen desapercebudes”.

L’acte acabà amb la solemne presa de possessió, conduïda per la batlessa. Amb tres preguntes:
“Voleu treballar pel nostre poble?”
Resposta unànime i solemne: “Sí”.
“Voleu ser la veu dels nins i nines del nostre municipi?”
Resposta unànime i solemne: “Sí”.
“Voleu ser membres del consell d’infants?”
Resposta unànime i solemne: “Sí”.

A partir d’ara, el Consell d’Infants es trobarà cada tres mesos, a banda de la feina de representació que faran també cada un dels consellers a les seves respectives escoles.

Back To Top
Search