skip to Main Content

“Una sibil·la ha de tenir confiança en ella mateixa”

[pullquote] Aneck Uzorma va néixer a Benin City (Nigèria) l’any 2002, però ha viscut a Mallorca ja des de molt petitona. Actualment és la Sibil·la de l’església de Son Negre. Ella mateixa ens ho conta.
[/pullquote]

Quant de temps fa que ets la sibil·la de Son Negre? Com t’arriba l’oportunitat de ser-ho?

Aquest serà el segon any. Al principi vaig cantar també a l’església de Porto Cristo, i la meva mestra de cant, que és mig de Porto Cristo i mig de Manacor, coneix gent de Manacor que li va dir que a l’església de Son Negre havien de menester una persona que cantàs la sibil·la i va ser així que m’ho varen dir a mi.

I al port quant de temps hi cantares?
Allà hi vaig cantar tres anys. Maria Antònia Gomila és la meva mestra de cant a l’Escola de Música, i na Sebastiana Galmés, la directora, em va dir de cantar-la allà.

Quan comences els assajos?
Jo ara ja me la sé i solc assajar un parell de setmanes abans, un dia a la setmana, ja dins el mes de desembre. Però abans, al principi que la cantava, havia de començar un parell de mesos abans.

Què és el més difícil de cantar la Sibil·la?
Per a mi allò més complicat són les respiracions, i que et quedi aire per poder començar la frase següent. És complicat gestionar l’aire en el cant de la Sibil·la.

Com has canviat des d’aquells primers anys a ara?
Ara estic molt més segura, perquè tenc molta més experiència.

Què t’agrada més de la Sibil·la? La part cantada o l’escenificació?
M’agrada molt cantar-la i que la gent la senti, perquè no tothom té aquesta oportunitat, i això jo ho valor molt. Però també m’agrada molt la part escènica i tot el que representa.

La lletra és difícil d’entendre…
Sí, però jo ara ja l’entenc. El meu primer any no l’entenia bé i quan vaig poder comprendre tot el seu significat va ser quan vaig agafar molta més seguretat.

Fins quan creus que la podràs cantar?
A mi m’agrada molt cantar-la i si em diguessin per anar a altres bandes, també hi aniria. Mentre m’ho demanin a Son Negre, hi aniré, perquè n’estic molt contenta. I si un dia ho diguessin a qualcú altre, idò també perfecte, tothom ha de tenir oportunitats.

Cobrau res?
No cobram. I tampoc no voldria cobrar, perquè cantes per gust.

Quin és el secret d’una bona Sibil·la?
Una Sibil·la ha de tenir confiança en ella mateixa, i el dia que hi vagi no s’ha de posar nirviosa. Si pensa que sortirà bé, hi sortirà.

Va bé que sigui tant un nin com una nina?
Sí. quan són grans sí que només ho poden ser les dones, perquè tenen la veu més aguda.

A l’Escola de Música cantes i toques el piano, veus la música com una possible sortida?
M’agrada la música, la psicologia, la medicina… ja ho dirà el temps. Per a mi és una activitat extraescolar, però un dia m’agradaria anar a un conservatori.

Back To Top
Search