Skip to content

IB3 prepara un Gran Hermano per triar els dimonis de 2021

Els guanyadors ballaran a l’edició de Sant Antoni de l’any que ve. La iniciativa és del Patronat, que mira de fer callar així les veus crítiques amb el procés de selecció d’enguany.

Només resta perfilar els darrers serrells. Antoni Gomila, president del Patronat de Sant Antoni, i Albert Carvajal, han tancat aquesta setmana l’acord amb Andreu Manresa, director d’IB3, Sebastià Nadal, com a representant de la Rafa Nadal Academy, i Miquel Oliver, batle de Manacor, perquè el mes de novembre que ve comenci GGDimòni(e)s, una versió manacorina de Gran Hermano en què trenta persones conviuran a la Rafa Nadal Academy amb l’objectiu de ser un dels cinc protagonistes de la festa. “És una manera de fer les paus amb en Rafel, perquè jo no hi tenc res en contra, personalment”, diu el batle. Sebastià Nadal, per part seva, es mostrava satisfet de l’acord: “Ara que tenim la contribució pagada volem estar bé amb tothom i per això no cobrarem lloguer per deixar fer el programa a l’Acadèmia. Això sí, com que ja tenim totes les habitacions plenes, ens hauran de deixar construir un annex de cent places més, si hi volen caber”. El programa vol assegurar la paritat i els participants hauran de ser quinze homes i quinze dones. A proposta del batle Oliver, també es promourà que els nous manacorins hi puguin participar. “Volem que Sant Antoni sigui una festa de tothom, per això donarem prioritat als fills de persones immigrants. Al cap i a la fi, són tan manacorins com nosaltres”.

Tot i que encara falta prop d’un any per a l’inici de les emissions, que seran en rigorós directe, ja hi ha molts de noms tancats en relació als professionals que hi participaran. El conductor del programa serà Miquel Àngel Ariza. “Estic molt content de poder tornar a fer feina a Manacor i per Manacor, on sempre em vaig sentir molt estimat”, diu el popular presentador felanitxer.

Al centre de tecnificació s’hi desplaçaran especialistes en les diferents facetes que ha de dominar un dimoni. Així, el ballarí i coreògraf Pep Ramis es cuidaria d’instruir els participants en l’apartat de dansa i expressió corporal; la psicòloga Sandra Pérez serà l’encarregada d’ensenyar a fer por; i l’actriu Emma Vilarasau seria l’encarregada de gestionar la posada en escena dels dimonis.

Pel que fa a Sant Antoni, religiosos de quatre confessions monoteistes es cuidarien de mostrar com transmetre la bondat des de darrere una careta. Tot i que les converses amb el Dalai Lama estan molt avançades, no s’ha pogut confirmar encara que hi participi. Sí que s’ha mostrat entusiasmat el bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull: “Si no hi puc anar jo, hi enviaré el rector de Manacor, Antoni Amorós, que ja es va mostrar favorable a la participació de les dones al ball. A més, després de Tots Sants l’activitat litúrgica davalla i segur que hi podrà ser”. Mahmud Elhirch, imam de Manacor, mira també de fer un racó a la seva agenda. L’escriptor Miquel Segura, que a més és pobler i bon cantador de gloses per Sant Antoni, seria el representant de la confessió jueva.

Pel que fa als optants a Baciner, s’ha pensat en tres valors importants: la gestió econòmica, la capacitat de lideratge i la visió organitzativa. Per això, els concursants d’aquesta secció podran comptar amb els ensenyaments de Miquel Fluxà, fundador d’Iberostar, que explicarà com es crea un imperi; Guillem Cànoves, Lliro, que es cuidarà d’aportar vi i herbes, “però també hi posarem un tirador de cervesa, no és tan autèntic, però ret més” i Josep Lluís Aguiló, de l’Hiper Manacor, que a més hi aportarà les sobrassades i botifarrons que els concursants hauran de torrar cada vespre.

Els concursants es nominaran entre ells mateixos per abandonar l’Acadèmia i serà el públic amb un vot ponderat amb un jurat de quatre persones el que decidirà qui finalment abandona la casa cada tres dies, fins que quedin només els cinc titulars del 2021.

El jurat el formaran Mateu Juan, Baciner; Antoni Gomila, president del Patronat de Sant Antoni; Maria Duran, presidenta de l’Institut Balear de la Dona; i Rosa Cursach, artanenca i santantoniera d’arrel, i directora insular d’Igualtat.

Back To Top
Search