skip to Main Content

Igualtat engega una campanya per apropar a la ciutadania els serveis d’atenció a dones víctimes de violència

La iniciativa compta amb cartelleria i fulletons, que s’han repartit per diversos comerços de Manacor i també tres vídeos que expliquen els diferents serveis a l’abast. Segons la regidora de l’àrea, Carme Gomila, l’objectiu és “humanitzar el servei i també acostar-lo a la població general”.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament presentà una nova campanya per donar visibilitat i apropar el Servei Municipal d’Atenció a Víctimes de Violència Masclista. Es tracta de material gràfic, com cartells i fulletons informatius, que s’han repartit per diversos comerços del municipi, i també tres vídeos per tal de fer més visible les diferents opcions i procediments a l’abast de les víctimes. Tot el material s’ha finançat a través d’una aportació que anualment ofereix el Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.
En el primer vídeo es parla sobre el programa Relacions Sanes que gestiona la Fundació IRES per homes que han comés algun tipus d’agressió. En aquest hi apareix, el policia de la Unitat de Família i Dona (UFAM) de la Policia Nacional, David Bauzá així com el policia tutor, Andreu Alba i el psicòleg encarregat del programa, Antoni Núñez.
El segon vídeo promociona el servei d’atenció a dones víctimes de violència masclista, que està actiu a través del telèfon 667073047. En aquest s’hi poden veure les oficines del departament de Serveis Socials de Manacor on la treballadora social encarregada de l’atenció de dones víctimes de violència, Laura Bosch, parla amb Dolores Remacho de la UFAM. Finalment, el darrer vídeo explica el mateix servei, que també es pot utilitzar de manera presencial.
“L’objectiu és humanitzar el servei i també acostar-lo a la població general, a dones potencialment usuàries d’aquest servei i també a la família i l’entorn” diu la regidora de l’àrea, Carme Gomila. Així mateix Gomila explica que durant el confinament “ens hem adonat que hi havia molta confusió a l’hora de conèixer i utilitzar els recursos que oferim”. “Volem que sàpiguen que fem feina de manera conjunta, en xarxa i que sàpiguen que es trobaran una persona amb cara i ulls quan venguin” declara la regidora.
D’altra banda, la regidora explica que les taules de coordinació dels diferents recursos implicats en l’atenció a dones víctimes no es van aturar durant l’estat d’alarma: “això ens va servir per identificar que durant el confinament hi hagué una contenció molt forta quant a casos de violència” mentre afegeix que després del confinament hi ha hagut un augment.
Finalment, Gomila explica que, per tal de complementar aquesta campanya, enguany es mantendrà la Guia de Recursos a tots els centres educatius i sanitaris del municipi “si el curs comença i la situació sanitària ho permet”. Tot i això, també es plantegen alternatives no presencials per tirar endavant aquesta oferta educativa.

Back To Top
Search