skip to Main Content

Indigneu-vos. Pep Barrull

Plou sobre mullat
La corrupció al PP no ha estat un accident, és endèmica. La fiscalia vol imputar l’exministre i membre de l’Opus Dei, Jorge Fernández Díaz i l’ex tot poderosa secretària general i exministra Maria Dolores de Cospedal. Es tracta de l’operació Kitchen, una història més de les clavegueres de l’estat amb implicació del CNI per espiar Luis Bárcenas (extresorer del PP, el pagador dels sobresous, reclutador de donacions al PP que engreixaven en doblers negres la cúpula del PP i condemnat per corrupció a 33 anys de presó) i intentar robar-li la documentació que comprometia al PP. A més està imputada tota la cúpula policial d’aquell moment. Així es llegeix al sumari, que Francisco Martínez, havia assegurat que si era citat a declarar, posteriorment ho seria Fernández Díaz i probablement M.R., Mariano Rajoy. Aquest Francisco Martínez, número dos del ministeri, havia enviat un missatge al President de l’Audiència Nacional que diu “Mi grandísimo error en el ministerio fue serle leal a miserables como Jorge, Rajoy o Cospedal. Y de todo eso, afortunadamente tendo todo muy claro muy fácil de probar”, a més havia acudit a un notari de Maó per donar fe a una sèrie de missatges. Tot es pagava amb doblers dels fons reservats, com els 48.000 euros cobrats pel xòfer de Bárcenas. Veurem imputat aquell personatge, expresident del govern, que mai va saber res, ni s’assabentava de res? Tam bé hi ha un missatge dirigit a M.R. i amb acta notarial. Això tot just acaba de començar, i plou sobre mullat. Pablo Casado ha declarat que no tenia responsabilitats en el partit, no en sabia res i era un “pobret” diputat per Àvila.
I aquest partit, el PP, que s’omple la boca de “constitució” i que ha impedit la seva reforma, ara l’està vulnerant i tot per afavorir els seus interessos, tot per negar-se a pactar la renovació d’institucions com el Consell del Poder Judicial o el Defensor del Poble. Els càrrecs van caducar el 2018. I al PP ja li va bé, controlant el nomenament dels jutges i fent que el seu perfil sigui de dretes. D’això se’n diu deslleialtat. El problema però, és també del PSOE, ja que es neguen a canviar el sistema, com l’hi reclama Europa, per un altre més neutre, imparcial i que impedeixi que siguin els polítics qui anomenin els jutges. Així la “justícia” és independent del poder polític?

Pedro Sánchez ha de deixar la retòrica i prendre decisions
És hora de deixar aquest pesat i cansat bla bla bla bla bla. Que si “unidad, unidad, unidad”, que són imprescindibles uns pressupostos, mentides i manipulacions, etc. Doncs bé, la redacció d’aquests és responsabilitat del govern. Els pressupostos són la llei més important d’un estat i defineixen els objectius econòmics, la seva mirada, o a l’esquerra o a la dreta. És una fal·làcia afirmar que no tenen ideologia. I tant, la tenen tota. És difícil entendre una negociació amb tots, un totum revolutum impossible i sense sentit. Perquè no pacta els pressupostos amb els partits de la investidura, progressistes i d’esquerres? I mentre van passant les setmanes i els mesos i tot és un bla bla bla. En aquest joc, i cal reconèixer-ho, en Sánchez es troba còmode. Fins quan? L’economia en bancarrota, el deute es dispara, l’atur no para de pujar, la caiguda del PIB és històrica, els ERTO donen oxigen i els missatges són confusos. Europa posarà a disposició de l’estat fins a 140.000 mil milions, i les condicions estan marcades, els estats hauran de presentar projectes, relacions en economia digital, la sostenibilitat, el medi ambient… I tot a partir de gener del 2021. El Gobierno ha fet els deures? Costa de creure, i els terminis avancen. Sense pressupostos no serà possible. Prou de marejar la perdiu, Sr. President.

I ja sense espai ni paper
La notícia preocupant, la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca interrompen els assajos clínics per trobar una vacuna per la Covid-19. Un dels voluntaris vacunat ha desenvolupat la malaltia de la “mielitis transversa”. Es tracta d’una inflamació dels dos costats d’una secció de la medul·la espinal. Cal esperar que la investigació superi aquest tràngol i poder avançar. I què dir del rei emèrit corrupte? Que segueix les vacances a Abu Dhabi en una mansió de súper luxe (11 mil euros la nit?). Que Grande Marlaska es nega a donar les xifres del que costa la seguretat de l’emèrit en la seva fugida. No ho pagam entre tots? On és la transparència?

Back To Top
Search