Skip to content

Els indis, els dracs i el gegant de don Llorenç tornaran a sortir per fer festa a la barriada de Crist Rei

Els indis de Crist Rei, els dracs de l’Esplai i el gegant de don Llorenç tornaran a passejar-se un any més pels carrers de la barriada de Crist Rei. Els primers actes de les celebracions populars organitzades per l’Associació de Veïnats Tramuntana i el Club d’Esplai varen tenir lloc el cap de setmana passat, però els actes festius més tradicionals i més significatius es duran a terme entre el divendres 18 de novembre i el diumenge 20 de novembre.
L’amollada de coets i la repicada de campanes marcarà divendres a les 18:30 l’inici de la festa. A les 19:00 el indis faran el seu primer ball i aniran repetint la dansa en diferents punts del seu itinerari acompanyats dels veïnats i d’una munió d’infants que cada any els segueixen en comitiva. L’itinerari serà el següent: carrer de l’Àngel, Francesc Gomila, General Barceló, Goya, Espanya, Galmés, Nord, Pius IX, Verònica, Rosa, Nord i Galmés, per arribar finalment al carrer Ecònom Pere Bonnín, on s’iniciarà, a les 20:30, la vetllada popular amb el pregó de festes, que enguany pronunciarà Antònia Bassa Sureda. Després hi haurà torrada de pa amb botifarró i llangonissa i a continuació ball de saló i camillada.

El dissabte, diada infantil
L’endemà, dissabte 19 de novembre, la festa començarà amb la diada infantil organitzada per l’Esplai. A les 10:30, al pati de Crist Rei, donaran el sus a la jornada amb una xocolatada i un taller de maquillatge. A les 11:30 es farà una cercavila per la ciutat convidant els infants i joves a la festa (carrer de l’Àngel, Verònica, Amargura, pl. Rector Rubí, pl. Weyler, sa Bassa, Francesc Gomila i Àngel). A les 13:30 està prevista la tornada al pati de Crist Rei per dinar de pa i taleca. I a les 15:00 començaran els jocs. Els infants nascuts entre 2005 i 2010 se concentraran a baix del carrer Pere Bonnín. I els joves nascuts entre 2000 i 2004 es reuniran al pati de Crist Rei per iniciar una gimcana.
La festa continuarà l’horabaixa amb un taller i demostració de ball a càrrec d’Estudi 9Ritme, a les 18:00, al carrer Ecònom Pere Bonnín. I a les 20:30 els Gegants de Sant Domingo sortiran en cercavila des de la plaça de Sant Jaume fins al carrer Pere Bonnín, passant per Espanya, Princesa, Manuel Morales, Vilanova, Verònica i Àngel. La jornada acabarà amb la revetlla que se celebrarà davant el número 43 del carrer Pere Bonnín, hi haurà ball de bot amb l’Agrupació Folklòrica Sa Torre, i no hi faltaran els bunyols que cada any preparen els catequistes.
El cap de setmana festiu es clourà amb la dansa dels indis i el concert de la Banda de Música de Manacor que tendran lloc just després de la missa de les 19:00 dins l’església de Crist Rei. Just després (a les 21:00 aproximadament) hi haurà refresc popular al pati amb les aportacions dels assistents.
Coincidint amb les festes es podrà visitar el museu del Molí d’en Fraret. El divendres estarà obert de 18:00 a 21:00 i el dissabte de 10:00 a 13:00 i de 18:00 a 21:00.

Back To Top
Search