Skip to content

L’OCB projectarà “La cançó censurada”, un documental sobre la repressió cultural

Dilluns dia 21, a les 20 h, a la seu de l’OCB Manacor es durà a terme la projecció de “La cançó censurada”. El documental és una producció dirigida per Lluís Danés, director de cinema, i produïda per TV3, Batabat i la Fundació Catalunya.

El documental explica amb documents inèdits (reports sobre els concerts, fitxes policials, llistes de cançons prohibides, etc.) la brutal repressió política i cultural de les darreries del franquisme amb el testimoni de cantants i censors de l’època. A començaments dels anys 60, i coincidint amb l’aparició del moviment musical de la Nova Cançó, es desencadenà una repressió brutal per part de l’Estat espanyol contra la llengua i la cultura catalanes. Durant aquest període, devers 400 cançons en català foren censurades. Els cantautors Lluís Llach, Raimon, Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat hi aporten el seu testimoni i expliquen de viva veu com actuava la censura durant aquells anys i com ho feien per evitar-la.
Lluís Danés i Roca (Arenys de Mar, 1972) és director de cinema, guionista i director artístic. El seu debut com a director de cinema va ser amb “Llach, la revolta permanent” que es va estrenar a la 54a edició del Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià (març de 2007). Anteriorment havia realitzat el documental “Llach a París” (2005) i, posteriorment, va realitzar “Llach a Verges” (2008) que documenta el comiat del cantant de l’escena.
L’any 2008 Amnistia Internacional va encarregar-li la campanya per conmemorar els 60 anys de la Declaració Universal dels Drets Humans.

Back To Top
Search