skip to Main Content

Invasió guiri a Manacor

Text: M. Magdalena Vives / Càndida Vives

Fotos: Núria Sánchez

Més de tres-cents guiris desembarcaren dissabte passat a Manacor i ompliren els carrers de la ciutat de para-sols i flotadors. Venien a gaudir del megacomplex hoteler, propietat de l’empresari estranger Adolf Ciment, però toparen amb els pocs indígenes que l’any 2035 encara resistien a Mallorca, disposats a lluitar per defensar la seva terra i la seva cultura.


Aquesta va ser la proposta del Correbars 2017, organitzat per l’associació juvenil Xítxeros amb Empenta. L’expedició formada per trenta grups de joves amb indumentària turística es repartí entre els bars Can Lliro i Mig i Mig i les places de les Verdures i de Sant Jaume. Els més de tres-cents participants, la majoria d’entre 15 i 25 anys, hagueren de superar diferents proves per demostrar els seus coneixements musicals relacionats amb les melodies guiris, i la seves capacitats per a accedir a un lloc de feina en el complex hoteler, exibint les habilitats com a cambrers i el coneixement de llengües estrangeres. Un disputat Trivial i el joc del mocador foren altres dels reptes, i la prova final va consistir en un ball de bot que acabà en una animada i improvisada ballada popular que omplí la plaça de Sant Jaume.


Finalment es proclamà guanyador el grup dels Ciclites, en segon lloc quedaren els Xítxeros de s’Inserso, i els tercers classificats varen ser els Estupefantàstics. Els premis, com no podia ser d’altra manera: ensaïmades i quelitas.
El moment de màxima participació va ser però el concert del vespre, amb un interessant cartell que va atreure un públic d’una franja d’edat més àmplia. Roig van ser els primers en pujar a l’escenari, deprés ho feren Da Souza que s’hagueren d’aturar de tocar a causa de la pluja. Tanmateix la festa no s’acabà, Manafoc no tengueren por de banyar-se i animaren la plaça de Sant Jaume amb un espectacle de batucada i pirotècnia fins que es va poder reprendre el concert. Després de Da Souza va ser el torn dels barcelonis Pirat’s Sound Sistema i tancaren la vetllada els francesos Mauresca.

Back To Top
Search