Skip to content

Nadal, l’home deu de Montecarlo

De menys a més. Així s’ha comportat Rafel Nadal en la seva peripècia pel quadre del masters 1000 de Montecarlo. El manacorí, que aspirava a ser el primer jugador de l’era professional que aconseguia proclamar-se campió en deu ocasions d’un mateix torneig, va tenir un inici de competició dubitatiu, en el qual Kyle Edmund el posà en dificultats. Després d’haver cedit el segon set, però, remuntà i demostrà que havia arribat al Principat per fer-hi qualque cosa important.

Nadal va anar superant etapes mentre veia com els dos màxims aspirants al títol, el número u del món Andy Murray i el número 2 Novak Djokovic queien prematurament i no podien ni tan sols arribar a semifinals. Unes semifinals que ja feien preveure que el gran favorit seria el mateix Nadal. El manacorí hagué de superar el belga David Goffin en dos còmodes sets, mentre que el català Albert Ramos, la gran revelació del torneig després de superar dos topten com Andy Murray i Marin Cilic, superava amb dificultats el francès Lucas Pouille.

La final, inèdita, estava servida. I semblava també que per historial, experiència i talent, Nadal havia de superar-la amb menys dificultats que les que havia trobat pel camí per arribar-hi. Així ha estat: Ramos a penes ha pogut oferir resistència en el primer set, que ha cedit per un clar 6-1. En el segon, el català s’ha refet del seu mal joc i ha arribat a tenir una pilota de trencament per igualar el partit. Tanmateix, Nadal ha estat superior en tot moment i a la tercera pilota de partit de què ha disposat, s’ha coronat com el primer jugador que guanya deu vegades un mateix torneig. Ara arribarà el gran repte: el d’aconseguir-ho també en un grand slam, el de Roland Garros, una gesta només a l’abast de les grans llegendes.

Back To Top
Search