skip to Main Content

“Iràs i no tornaràs”, el joc cooperatiu creat a partir de les rondalles, fa les primeres passes

En el marc de la Setmana Alcover es va disputar una primera partida de prova amb Joan Toni Sunyer, Maria Magdalena Vives, Bàrbara Nicolau i Mateu Marcé.

Han començat a caminar. Ara que ja tenen el joc dissenyat i que la il·lustradora Aina Llobera enllesteix els darrers detalls de les cartes de joc i de les caselles, “Iràs i no tornaràs”, el joc cooperatiu que han creat Marc Cantallops i Llucia Serra a partir de les rondalles d’Antoni Maria Alcover, ja ha pogut celebrar la seva primera partida. Va ser en el marc de la Setmana Alcover i els encarregats d’estrenar-lo oficialment varen ser els actors Joan Toni Sunyer, Maria Magdalena Vives i Bàrbara Nicolau, i el delegat de Cultura Mateu Marcé.

Marc Cantallops, a partir d’aquesta partida explica que “el joc funciona molt bé, l’hem dissenyat perquè tothom hi pugui entrar fàcilment”. De fet, els qui millor hi entren són els qui ja estan avesats als jocs de taula i als jocs cooperatius. El coneixement previ de les rondalles “és irrellevant”, diuen els seus creadors, que sí que admeten que conèixer-les d’antuvi ajuda a empatitzar més amb l’entorn del joc. El joc està pensat perquè a cada partida hi participin tres o quatre jugadors.

Vint caselles que serveixen per construir el tauler i més de cent cartes són les eines de què disposen els jugadors. Segons la disposició de cada nou tauler, la partida es farà amb una rondalla diferent, durant la qual, tots plegats, hauran de mirar de derrotar el dimoni. De fet, explica Llucia Serra, “un dels objectius era aconseguir que algú que mai ha sentit una rondalla, a partir d’un joc en pogués conèixer els elements, saber qui és n’Espardenyeta, què és una penyora, o quins són els elements meravellosos que hi surten”, a banda d’enriquir-se lingüísticament “amb els elements fraseològics que hi hem incorporat”. Serra i Cantallops expliquen emocionats com de bé ha funcionat amb tres alumnes d’institut que hi han jugat una partida també aquesta setmana.

La intenció dels creadors d’Iràs i no tornaràs és audtoeditar el joc “a través d’una campanya de micromecenatge. Els qui hi participaran tendran el joc. I els que ens sobrin els mirarem de distribuir a través de comerços locals especialitzats”. Tot això passarà, si no hi ha contratemps, a partir de la primavera… Estau atents!

Back To Top
Search