skip to Main Content

Iván Sevillano: “Amb petites actuacions es poden resoldre problemes molt grossos”

Per la rotonda del polígon, a l’entrada de Manacor venint de Palma, hi passen 35.000 cotxes cada dia. Els darrers anys, l’increment del trànsit havia col·lapsat aquest indret, on s’acumulaven els cotxes procedents de l’interior de Manacor amb els que venien per la ronda nord des de Sant Llorenç i Artà i els que hi arribaven per la ronda de Felanitx, molts procedents de Porto Cristo o de la zona de Cales de Mallorca.

Ara, amb un cost de 670.000 euros, i amb una obra executada per Melchor Mascaró SA s’ha pogut inaugurar el carril zero que farà que els cotxes procedents de la ronda nord no hagin de cedir al pas als que venen de dins Manacor o de Cales.

Miquel Àngel Sagrera, coordinador en cap de la Direcció Insular d’Infraestructures, explicava a l’acte d’inauguració del nou carril que “en el millor dels casos les retencions arribaven a la depuradora (800 metres), en el pitjor, arribaven a la carretera de Conilles (2 quilòmetres)”. El nou carril zero té 300 metres de longitud i s’entrunyellarà amb el dels cotxes que procedesquin de Manacor i de Cales. En el moment de la presentació es podia percebre perfectament que no hi havia retenció.

Amb les obres s’ha aprofitat per asfaltar la rotonda i s’ha retranquejat la paret de marès d’un veïnat que accedia directament a la rotonda, un fet inusual i que tampoc no és legal.

Pel que fa al carril bici s’ha fet un vial de 1.300 metres, amb una amplada d’un metre i vint centímetres que uneix el vial de servei de l’autovia amb l’entrada a dins manacor, amb una amplada, ja a via Palma de 2,24 metres.

El batle Miquel Oliver es mostrava satisfet perquè amb l’obra “aquesta zona deixa de ser un coll de botella, alhora que també mostra un canvi de model de mobilitat, per ajudar que la gent es mogui més a peu, en bicicleta o en patinet”.

La president del Consell, Catalina Cladera, també present a l’acte, afirmava que “era una obra necessària, perquè aquest indret generava molèsties i ara l’hem millorat”. Cladera recordà també que tenen a punt de licitar la reforma de la carretera de Manacor a Felanitx.

El director insular de Carreteres, el manacorí Ivan Sevillano, explicava que amb aquesta obra “es comença a saldar un deute que teníem amb els ciutadans de Manacor”. I és que a aquesta obra s’hi afegeixen també el ja esmentat projecte de la carretera de Felanitx i també la remodelació de l’avinguda del Torrent. Sevillano afirmà que “amb obres com aquesta demostram que amb petites actuacions es poden resoldre problemes molt grossos, i fer-ho, a més amb sensibilitat ambiental i oferint alternatives viables a vianants i ciclistes”.

El president del Polígon, Domingo Martí, es mostrava satisfet amb l’obra però alhora reclamava que s’aportàs una solució als tres-cents metres que hi ha entre la rotonda i els terrenys de l’Olivart, “on només hi ha un carril per banda, i això genera problemes de circulació”.

Back To Top
Search