skip to Main Content

Ja està oberta la carretera de Son Macià després de la reforma que hi ha fet l’Ajuntament

“És una de les poques carreteres que és municipal, i farem feina perquè acabi en mans del Consell de Mallorca”. Així s’expressava el batle Miquel Oliver en l’acte de presentació de les obres de millora de la carretera de Son Macià, on comparegué acompanyat de la delegada d’Urbanisme Núria Hinojosa. De fet, si era l’Ajuntament qui presentava aquestes millores va ser precisament perquè l’entitat local manacorina ha estat l’encarregada de projectar i sufragar en la seva totalitat l’obra feta en aquest vial, que ha suposat una despesa final de 237.000 euros, procedents tots de doblers incorporats del romanent que té estalviat l’Ajuntament manacorí.

El vial que uneix la intersecció de la carretera entre Felanitx i Manacor i la població de Son Macià té una longitud total de 7,5 quilòmetres, però les intervencions que s’hi han fet no afecten la totalitat de la carretera, sinó que s’han centrat en determinats punts conflictius. Concretament s’ha intervingut en quatre revolts amb millores en la senyalització, el peralt, l’asfalt, els guardaraïls i els canvis de rasant. Així els punts intervinguts han estat en el quilòmetre 0,9, en el que es coneixen com les costes de Ca’n Maia; al quilòmetre 2, a l’alçada de la pedrera; al quilòmetre 2,3, on hi ha un canvi de rasant, i també al quilòmetre 6,5. També s’hi ha millorat el drenatge.

L’obra s’ha duit a terme durant un període de dotze setmanes, amb la intenció de no afectar els trajectes del bus escolar, un objectiu que s’ha assolit, atès que l’escola no comença fins el pròxim dia 10 de setembre. El batle Oliver, no obstant això, va voler demanar disculpes per les possibles molèsties que hagi ocasionat l’obra als veïnats. “Tot el temps que hem pogut hem regulat el trànsit amb un semàfor que donava prioritat als vehicles que circulassin en un sentit o en un altre depenent de cada moment, però hi ha hagut un temps, també, que hem hagut de tallar completament la carretera i hem desviat el trànsit pel camí de Son Vell”.

Amb la reforma d’aquesta carretera, el vial passa a tenir una velocitat màxima permesa de 60 quilòmetres per hora, que, a més, es veu reduïda a 50 en els punts més conflictius.

Ara l’Ajuntament es planteja envestir les reformes de dos camins també de competència municipal: el de la Mola, també connectat amb Son Macià i del Pou nou, a la zona nord de Manacor. “Són dues actuacions molt reclamades pels veïnats”, digué la delegada Núria Hinojosa.

Back To Top
Search