Skip to content

Joan Llodrà s’endú el I Gran Campionat de Manacor de la Fisc – Plataforma per la Llengua

De forma incontestable i sense cedir ni una sola partida, Joan Llodrà es va proclamar dissabte passat campió del I Gran Campionat de Scrabble organitzat per la FISC i la Plataorma per la Llengua a Manacor.

L’acompanyaren en el podi Xisco Truyols i Maribel Servera.

El campionat, que es disputava a sis rondes, amb aparellaments segons el sistema suís va comptar amb una nodrida participació que fregà els 40 jugadors, una dotzena dels quals havien arribat a Manacor procedents de terres continentals.

En primera ronda començava fort Carles Llull, amb tres bingos davant Andreu Pasqual i més de 300 punts de diferencial. Mari bel Servera, en un dels duels més interessants de la mànega s’imposava a Antoni Riera per un marge de quaranta punts. Salvador Batlle, vengut de Sabadell, guanyava amb relativa comoditat una Aina Garcia que tornava a la competició amb ganes de demostrar el seu domini del joc. Maria Josep Carrasco superava una senyora centenària (DEIXAREU, 118) de Bernat Amer i s’imposava per només set puntets de marge. Carles Díez es movia en les seves xifres habituals i derrotava sense gaire problemes Jordi Pujol, mentre que Mateu Xurí patia per derrotar el valencià Joan Orts. Lluís Fuster tornava a demostrar que es troba en un estat dolç, superava els 500 punts i derrotva Joan Gelabert. Montse Hergueta, també venguda des del principat, derrotava amb més de 500 punts Maria Magdalena Matamalas. I Joan Llodrà sense arribar als 300 punts vencia per només 10 de diferència una rocosa Marga Gelabert. Jaume Vives no podia fer res per resistir la força d’un consistent Nemesio Moreno, gran favorit entre els venguts del continent. Andreu Fuster, per part seva, queia davant Ester Ustrell, que s’aproximà als 500 punts.

La segona ronda ja servia per aparellar vencedors amb vencedors i aclarir una mica més les coses. Montse Hergueta demostrava que venia a pessigar premi i derrotava Esperança Martí, una de les jugadores més consistents de l’armada local. Andreu Fuster s’enfilava fins als 613 punts davant Joan Gelabert i Xisco Truyols continuava sumant triomfs, ara davant el sabadellenc Salvador Batlle. Joan Moragues, que firmà un gran campionat, fregà els 500 punts davant Maria Josep Carrasco i Carles Llull infligia la primera derrota de la trobada a Maribel Servera. Antoni Riera es refeia de la derrota en primera ronda fregant els 600 punts davant Joan Orts. I Carles Díez, tot i sumar quatre bingos, vinclava el genoll davant Joan Llodrà.

Després de la ronda tres restarien només quatre jugadors amb tres victòries. Nemesio Moreno, que derrotava l’ídol local, líder de la ManaCup i número u del rànquing del Barruf, Mateu Xurí, per un centenar de punts; Cristina Bassons, que s’imposava en una partida molt tancada a Carles Llull per una seixantena de punts. Joan Llodrà, que derrotava sense problemes la continental Ester Ustrell; i Xisco Truyols, que tampoc no tenia gaire problemes per vèncer Montse Hergueta.

Completaven els diplomes Carles Llull, Maribel Servera, Salvador Batlle i Jordi Pujol

Per la part baixa, Andreu Pasqual sumava el seu primer triomf davant Conxita Marín. En duel local, Aina Garcia vencia amb comoditat Lina Riera. Francesca Cama sorprenia un desconcertat Andreu Fuster. Júlia Boqué fregava els 500 punts amb tres scrabbles de sortida davant la debutant Carme Pascual. Salvador Balle es mostrava molt fiable davant Maria Magdalena Matamalas, a qui derrotava amb més de 100 punts de coll.

Després del parèntesi per dinar, dos enfrontaments d’alçada deixarien només dos líders al capdavant de la taula.  Joan Llodrà, sense arribar als 400 punts i salvat només pel faristol final, derrotava la sempre incòmoda Cristina Bassons, que amb el seu joc no donava opcions a floritures de l’adversari. A la taula 2, Xisco Truyols mantenia a retxa un Nemesio Moreno que no va poder donar sensació de perill en cap moment. 150 punts de coll per al  manacorí.

Així, Xisco Truyols es col·locava líder amb les mateixes victòries que Joan Llodrà. Els seguien un nodrit grup de 9 jugadors amb 3 victòries, encapçalats per Salvador Batlle, i seguit de Montse Hergueta, Nemesio Moreno, Cristina Bassons, Maribel Servera, Jordi Pujol, Joan Moragues, Antoni Riera i Aina Garcia. Molt remarcable el paper de Moragues, que derrotà Carles Llull amb una partidassa de més de 500 punts. Aina Garcia s’imposava en duel local a Mateu Xurí.

Quedaven dues rondes i 11 jugadors amb opcions de títol o de podi.

A la taula 1, Joan Llodrà continuava demostrnt la seva fiabilitat, i amb uns discrets 406 punts derrotava un Xisco Truyols que l’hi va fer esser fins a la darrera tirada.

Així Joan Llodrà se situava com a líder en solitari i invicte a la taula, seguit del mateix Xisco Truyols.

Després d’aquesta ronda, restaven ells dos i cinc candidats més al títol. Montse Hergueta, que patia, però guanyava davant un lluitador Jordi Pujol que pràcticament tenia igualada la partida a la penúltima tirada. Antoni Riera, que derrotaria Cristina Bassons gràcies  a quatre bingos consecutius a la segona meitat del matx. Maribel Servera, amb una victòria per més de  100 punts davant Salvador Batlle. Nemesio Moreno, que no tengué problemes per derrotar la revelació local  Joan Moragues. I Aina Garcia, incontestable davant Ester Ustrell.

,Restava una gran ronda final amb aparellaments de luxe per decidir el títol:

A la taula 4, Aina Garcia s’imposava a Cristina Bassons per una cinquantena de punts, que li servirien per acabar en una meritòria quarta posició.

A la taula 3, Maribel Servera aprofitava un desconcert final de Nemesio Moreno, que amb prou feines arribava als 200 punts. La victòria de la manacorina l’encimbellaria fins a la tercera posició del podi.

A la taula 2, en duel manacorí, Xisco Truyols guanyava amb quatre bingos i arrissada final a Antoni Riera, que es va defensar com va poder per firmar un partida mil·lènària, 1.021 punts entre tots dos. Truyols assolia amb aquesta partida la  segona posició del campionat.

Finalment, a la taula 1, la gran final, retransmesa en directe per Twitch, ens posava davant una partidassa. Encetava Joan Llodrà amb un solvent EMBRIDA (78), que era respost de forma immediata per dos bingos consecutius de Montse Hergueta (TECLEGEN, 70; i EXTENUAM, 161). Després de dues tirades perhom, lidera Hergueta per 161-99, que ha recuperat així el desavantatge de no obrir  partida.

A les tres següents tirades, Hergueta juga amb foc i s’arrisca amb jugades curtíssimes cercant el bingo. Llodràa ho aprofita per igualar el matx: 201 -201. Però un CARENES (72) d’Hergueta torna a col·locar la principatina en situació d’avantatge. Intercanvi de  cops a les dues següents tirades i Llodrà canvia fitxes. Hergueta multiplica la Q. El sac ja és més de mig buit. 272-346. Llodrà només pot sumar 22 punts amb la Z i sembla que està contra les  cordes. Hergueta es  mostra molt regular amb tirades d’entre 20 i 30 punts que consoliden el seu avantatge.

Però arriba el rush final. Llodrà aprofita el segon escarràs per fer un AFINATS (80) que el deixa quatre punts per davant. Hergueta resisteix amb COLL (21). Falten dues tirades: 374-391. I segon scrabble consecutiu de Llodrà! RENEGUIS (63). Hergueta encara té forces per respondre amb un notable ESPORT (33), que la deixa a només 13 punts del protocampió…  Un magistral MAIES final donarà l’avantatge definitiu al manacorí, que s’imposa finalment per 459 -440 per endur-se la partida i el campionat.

Quadre d’honor

  1. Joan Llodrà CAMPIÓ. 500 euros
  2. Xisco Truyols. 250 euros
  3. Maribel Servera. 150 euros

Millor debutant en un campionat de la FISC: Aina Garcia

Millor mallorquí: Antoni Riera

Diplomes olímpics

4. Aina Garcia

5. Montse Hergueta

6. Nemesio Moreno

7. Antoni Riera

8. Carles Llull

Joan Moragues i Esperança Martí, també amb quatre triomfs, completaren el top10.

Back To Top
Search