Skip to content

Les jugadores del Bàsquet Zona 5 ja no poden esperar més, exigeixen a l’Ajuntament una pista en condicions

El Club Bàsquet Zona 5 s’ha “cansat d’esperar” i ha decidit iniciar una “lluita” per reclamar una pista en condicions i que garanteixi la seguretat de les jugadores, perquè “fa vergonya haver de tenir una de les pitjors pistes de bàsquet de Mallorca”. Així ho ha fet saber la Junta directiva del Club als mitjans de comunicació a través d’un comunicat ben contundent.

Els equips del Bàsquet Zona 5 entrenen i juguen els partits a les instal·lacions de na Capellera, i des de fa dos anys reclamen a l’Ajuntament una actuació per evitar que la pista rellisqui i que una patinada pugui ocasionar una lesió greu a les jugadores. “No demanam grans grades, ni més pistes, ni un estadi nou. Bàsicament que no rellisqui” afirmen.
El mal estat de la pista l’any passat va obligar els àrbitres de la Federació de Bàsquet de les Illes Balears a suspendre diversos partits i també ha impedit la realització de molts entrenaments, assegura la Junta directiva. Sense anar més lluny, “dissabte passat es va suspendre el partit de les júniors al minut 4, perquè dues jugadores relliscaren i una es va lesionar”.
Des del Zona 5 expliquen que durant l’any passat varen presentar diverses instàncies a l’Ajuntament i que s’han reunit amb el delegat d’Esports, Miquel Perelló, i amb els responsables del poliesportiu, però que no els han donat “cap solució”.
Les patinades ja han ocasionat a les jugadores més d’una lesió lleu, però el club no està disposat a esperar “que una de les quasi 100 jugadores que passen diàriament per la pista pateixi una lesió important, per a què l’Ajuntament comenci a moure fitxa. Amb aquest comunicat volem dir basta d’excuses, volem solucions”, afegeixen.
El Club recorda que l’entitat esportiva es va fundar fa 12 anys i que han aconseguit convertir-se en “un dels clubs referents en bàsquet femení de les illes”, i recriminen a l’Ajuntament que “sols vulgui sortir a les fotografies dels grans esdeveniments del Club (Campionat de Balears Mini Femení, classificació al Campionat d’Espanya Júnior, Torneig Bernat Costa…)”.

En vies de solució
Des de l’Ajuntament, el regidor d’Esports, Miquel Perelló, explica que el problema està en vies de resoldre’s. La solució que els tècnics han considerat més adient passa per la instal·lació d’un sistema de condicionament de l’aire per evitar la humitat, que és el que fa que la pista patini. Perelló reconeix que la redacció del projecte s’ha retardat perquè s’han detectat una sèrie de deficiències, però assegura que hi ha una partida pressupostària assignada per al projecte i que a final d’any les obres estaran adjudicades.
El regidor d’Esports, a més, ha apuntat la possibilitat d’oferir al club, fins que no es duguin a terme les obres, espais alternatius per a què en puguin disposar els horabaixes que és quan l’ambient és més humit i jugar a la pista es fa més difícil.

Back To Top
Search