skip to Main Content

“La bona preparació es tradueix amb bons resultats”

La coordinadora del Batxillerat Internacional de l’IES Manacor, Pilar Caldentey, explica que la primera promoció supera les expectatives tot i les dificultats

Aquest 2021 s’ha graduat la primera promoció del Batxillerat Internacional (BI) que ofereix l’IES Manacor. Els 11 alumnes ho han fet amb molt bons resultats acadèmics tot i les adversitats, tal com indica la seva coordinadora, Pilar Caldentey. A part d’aquesta, també tenen la titulació en el batxillerat LOMCE, i per això s’han pogut presentar a les PBAU. Alaba el fet que “són els primers que s’han embarcat a aquesta aventura i hi havia la por que els hi baixés les notes, però hem vist que no ha estat així”. En molts casos les qualificacions finals del BI han superat les de les PBAU, del que n’extreuen que “la bona preparació es tradueix amb bons resultats”.

La primera promoció també s’ha enfrontat a l’esclat de la pandèmia. Elisabet Femenies, una de les alumnes, explica que “va ser bastant dur durant el confinament”. I és que “el primer any ja has de començar a preparar els exàmens i els treballs del segon any i no ho vàrem poder fer”.

Unes habilitats diferents

Neus Lliteras, graduada del BI, destaca que s’han acostumat “a fer feina d’una altra manera, de fer treballs, d’investigar i estar al laboratori, el que és un avantatge”. Reconeix que és molt diferent del batxillerat LOMCE. Axí mateix, Femenias afirma que haver cursat aquest batxillerat l’hi ha ajudat “a tenir un esperit crític i saber expressar el que tenc dins el cap”. Motiu que els va conduir a elegir la modalitat.

Els treballs extensos i d’investigació són un dels eixos vertebradors de la modalitat. El que, per Elisabet Femenias, ha estat el més difícil, ja que “havien de triar una pregunta de qualsevol àmbit i dur-la, per exemple a matemàtiques”. Tot i això, han anat prou bé. I és que Neus Lliteras ha guanyat el Premi d’Investigació del Consell Social de la UIB amb una “investigació dels formatges menorquins i les diferències bioquímiques entre els curats i semicurats”. Un premi, però, que no s’esperava.

Estudis universitaris a l’estranger?

És interessant remarcar que tot i el que es pensaven a l’inici de la promoció, només una alumna estudiarà a l’estranger. En el cas d’Elisabet Femenias, té clar que estudiarà Educació Social i Treball Social a Lleida. Mentre que Neus Lliteras es decanta pel grau en Infermeria, tot i que no té preferència per cap universitat.

Back To Top
Search