skip to Main Content

La Botiga del Peix, tancada per “motius empresarials”

En les pròximes setmanes es tornarà a treure a licitació per tercera vegada durant els darrers dos anys i mig. També es duran a concurs les paradetes que conformen el mercat i que encara no s’han adjudicat a ningú.

Era el mes d’agost del 2020 quan s’adjudicava la licitació de la Botiga del Peix de la plaça de les Verdures a una nova empresa. Tenien un contracte de cinc anys prorrogable cinc anys més i pagaven 700 euros mensuals, el doble del que demanava l’Ajuntament en els plecs de condicions. Des de llavors i durant setze mesos varen gestionar amb normalitat aquest local, però el 31 de desembre del 2021 varen rodar clau tot al·legant “motius empresarials” i que “no els sortien els comptes”. És per això, explica la delegada de Mercats, Cristina Capó, que varen decidir resoldre el contracte abans d’hora. Ara, torna a estar en mans de la institució municipal.
En aquests moments, el Consistori està en procés de resoldre el contracte i tornar a treure la gestió de la peixateria a licitació. Capó detalla que el procés per posar-li punt final duu més feina que si haguessin complit amb el termini contractat, així i tot confia tenir-ho enllestit aquest mes i creu que “no hi haurà problemes per tornar-ho a adjudicar perquè hi ha persones que ja ens han mostrat el seu interès”. A més a més, el preu proposat per part de la institució pública tornaran a ser d’uns 3.590 € a l’any, que són uns 300 mensuals. Assegura que en aquest aspecte són “bastant flexibles” i que no imposaran “condicionants que frenin a ningú que vulgui obrir la peixateria”, ja que el seu interès és que estigui oberta. La regidora complementa aquesta afirmació dient que la peixateria municipal “és un dels punts neuràlgics de la plaça de les Verdures i el que abans li donava vida”.
Es licitaran més paradetes
Però no és l’únic espai que sortirà a licitació en les pròximes setmanes. El mes de juliol varen treure a concurs totes les paradetes que conformen el mercat, de les quals se’n varen adjudicar una de doble i dues de simples. La resta, que són tres de simples i dues de dobles, varen quedar desert i es tornaran a licitar quan sigui possible, “a poder ser dins aquest mes”.
La regidora Capó indica que la preparació d’aquestes adjudicacions només són algunes de les tasques que duen a terme per fer reviure la plaça de les Verdures. Avança que estan “preparant més projectes”. Ara bé, n’hi ha que estan en marxa des de fa uns mesos. El darrer que varen iniciar va ser la campanya ‘Menja sa, d’aquí…’ i, tot fent balanç, reconeix que “està anant molt bé”. “Les bosses es varen repartir molt ràpidament i tothom estava molt content”, conclou la delegada de Mercats.
Back To Top
Search