Skip to content

“La colla té múscul per tornar a créixer”

Sebastià Grimalt (Manacor, 1974) serà el cap de colla dels Al·lots de Llevant, la colla castellera de Manacor. Perquè els nostres lectors se situïn, el cap de colla és el que vendria a ser en el món del futbol l’entrenador.

Vares ser cap de colla per primera vegada el 2006. Què diferencia la colla d’aquell moment de la d’ara?
L’any 2006 ens trobàvem en un context de creixement, hi havia una tònica a l’alça. En canvi, avui ens trobam una mica més estancats. Segurament el moment culminant va ser l’any 2016, quan vàrem anar al concurs de Tarragona i descarregàrem el 4 de 8. A partir d’aleshores ens ha costat mantenir el nivell.

Per què?
Ara és més difícil. Ens ha costat mantenir-nos, els darrers anys i de cara al futur hem de tornar a créixer. La colla ha envellit. Fa vint anys la majoria de castellers tenia entre 25 i 35 anys. Avui aquesta majoria ronda els cinquanta. I la visió que tenim de la colla és diferent. Hi influeixen les circumstàncies personals, familiars, laborals… Quan ets jove ets més agosarat, tens més rauxa. Als cinquanta anys és diferent. Però tot té la seva part positiva. Potser ara no tendré la mateixa energia que el 2006, però podré aportar més experiència, més coneixement, més capacitat…

Però la colla sempre ha tengut canalla. Un dels problemes podria ser que aquesta canalla quan torna gran no queda dins la colla per formar part del tronc o d’altres parts del castell?
Hi ha hagut canalla, i és habitual que molts deixin de venir quan deixen de ser canalla o de tenir una participació activa en el pom de dalt.

En quin moment tècnic es troba la colla ara? No s’assoleixen castells de vuit… Però sou una colla de set i mig?
D’ençà del confinament, la colla ha mantengut els castells bàsics de set, el tres i el quatre de set. Però no hem pogut fer tots els castells que ens hauria agradat. Volem intentar recuperar estructures com el 4 de 7 amb l’agulla o el 5 de 7.

Quina és la primera premissa per arribar-hi? Augmentar el nombre de castellers?
Això no dependria només de nosaltres. La primera premissa ha de ser que els castellers, entre quedar a ca seva, fer una altra activitat o venir a fer castells triïn aquesta darrera opció. Hem de transmetre entusiasme i la gent que entra al local ha de sortir-ne amb la sensació que s’ho passen bé i que els compensa passar el seu temps de lleure o dues o tres hores a la setmana al local. La part més determinant dels castells sempre és la canalla, i estic segur que la colla té múscul per tornar a créixer.

Quants sou ara?
Hem arribat a ser 120. Ara som un centenar de persones.

Quins plans d’actuacions teniu per a aquesta temporada?
Dia 17 de març a la plaça de la Rectoria celebram el nostre aniversari amb una actuació. La diada de la colla serà el 19 d’octubre, amb els Castellers de Terrassa com a colla convidada. Tenim també previst un viatge al Principat, que tant podria ser a Caldes de Montbui com a Terrassa, està per confirmar.

Vols afegir res més?
Sí. El nostre local del carrer Nou està obert a tothom que hi vulgui venir. Hi som per assajar els dimecres i els dissabtes horabaixa. Som un grup obert i tothom hi és benvingut.

Back To Top
Search